Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια, σπιτικά και αρωματικά, τέλεια για κάθε περίσταση. Απολαύστε τη γλυκιά απόλαυση του ελληνικού πρωινού!
Υλικά:
250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας (μαλακό)
3 φλιτζάνια ζάχαρη
8 αυγά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 φλιτζάνι χλιαρός φρέσκος χυμός πορτοκάλι
Μαχλέπι και μαστίχα (κοπανισμένα)
200-250 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 2 κιλά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη τα αυγά και το ξύσμα να ασπρίσουν
Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό γάλα το χλιαρό χυμό πορτοκάλι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει
τη μαστίχα και το μαχλέπι και τη φρέσκια μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό
Προσθέτουμε έπειτα στη λεκάνη το μείγμα του μίξερ και τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε
Μόλις φτάσουμε στα δύο κιλά αλεύρι συμπληρώνουμε χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια
Αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για δύο ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο εγώ ρίχνω και κουβέρτες από πάνω Φτιάχνουμε τα τσουρέκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε θα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους να μην κολλήσουν
Σκεπάζουμε το κάθε τα ταψι με πετσέτα και ξαναβάζουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου αέρα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
H Συνταγή είναι της κας Theologia Papatsou