Ανάποδο Κέικ με Μήλα

Γεύση: Η πρώτη μπουκιά φέρνει στο στόμα μια γλυκιά έκρηξη από ζουμερά μήλα. Η ζεστασιά της κανέλας αγκαλιάζει τις υπόλοιπες γεύσεις, δημιουργώντας μια αρμονική και ζεστή αίσθηση.

Υφή: Το αναποδο είναι αφράτο και μαλακό, με μια ελαφριά κρεμώδη υφή που λιώνει στο στόμα. Η τραγανή βάση προσθέτει μια ωραία αντίθεση υφών, δημιουργώντας μια συναρπαστική αίσθηση σε κάθε μπουκιά.

Αίσθηση: Το Αναποδο κέικ με Μήλα αφήνει μια γλυκιά και ονειρική αίσθηση. Η απαλή γεύση και η ζεστή αίσθηση του γλυκού ξυπνούν όνειρα και όμορφες αναμνήσεις.

Συνολικά: Το Αναποδο κέικ με Μήλα είναι ένα υπέροχο γλυκό που προσφέρει μια γλυκιά και ονειρική εμπειρία. Η τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών το καθιστούν ένα γλυκό που θα σας μαγέψει.

Υλικά

για την βάση:

4 κίτρινα μήλα
85 γρ. βούτυρο ανάλατο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

για το κέικ:

100 γρ. βούτυρο ανάλατο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού ή κανέλα
2 βανίλιες
1/4 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλοψίχα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.
Σε ένα ταψί στρώστε λαδόκολλα και βουτυρώστε το.
Κόψτε τα μήλα σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα στο ταψί.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού.
Περιχύστε τα μήλα με το μείγμα από το κατσαρολάκι.
Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίξτε το ξύσμα λεμονιού ή την κανέλα, τις βανίλιες και το γιαούρτι και ανακατέψτε.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ρίξτε τα στο μείγμα.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίξτε το μείγμα του κέικ πάνω από τα μήλα.
Ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μια πιατέλα.

H εκτέλεση είναι της κας Andriana Antoniou(Είναι συνταγή του ΡΙΚ1 Χρυσές Συνταγές)

Προηγούμενο άρθροΤηγανόπιτες: Μια γευστική παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Μεθυσμένα με Ινδοκάρυδο: Αέρινα και Αρωματικά