Απλό σπιτικό Κέικ
Υλικά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ανάμεικτα
440γρ. (2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
270ml (1 1/4 φλιτζ.) γάλα
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασί δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τη βανίλι ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη μια φόρμα στρόγγυλη κέικ ή 2 μακρόστενες.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 με 50 λεπτά.
5. Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε με αχνη ζαχαρη αφού κρυώσει εντελώς.
Εκτέλεση συνταγής Ευστρατια Νταη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Tρουφάτο,Mηρμηγκάτο
Υλικά:
6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα του τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
125 γραμ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι:
3 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες του τσαγιού νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
(Κρύο το γλυκό ζεστό σιρόπι)
Γλάσο:
7 κ.σ. ζάχαρη
125 γραμ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 -40 λεπτά περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το γλάσο εκτός της μαργαρίνης.
Όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και τότε ρίχνουμε την μαργαρίνη.
Αφού έχουμε σιροπιάσει το γλυκό μας στρώνουμε το γλάσο.
Από πάνω ρίχνουμε τρούφα σε όλη την επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι της