Facebook Instagram Pinterest
  • Αρχική
  • Συνταγές Μαγειρικής
    • Κύρια Πιάτα
      • Κρέας-Κιμάδες
      • Συνταγές για Ζυμαρικά
      • Συνταγές για Πίτες
      • Πουλερικά
      • Συνταγές για Λαδερά
      • Συνταγές για Σούπες
      • Συνταγές για Όσπρια
      • Συνταγές για Ψάρια
    • Συνταγές για Ορεκτικά
    • Αρτοσκευάσματα
    • Γλυκά – Παγωτά
    • Σαλάτες – Αλοιφές
    • Ιδιαίτερες συνταγές
      • Εύκολα & Γρήγορα
      • Διάφορες Συνταγές
      • Vegan
      • Βιολογικές συνταγές
      • Διαιτητικά
      • Εορταστικά
      • Νηστίσιμα
      • Εποχικές Συνταγές
        • Καλοκαιρινά
        • Φθινοπωρινές
        • Χειμωνιάτικες
  • Βίντεο Μαγειρικής
  • Μαγείρεψαν
    • Ραλλού Ψαραδέλλη
    • Στράτος Πέτρου
    • Γιώτα Αναστασοπούλου
    • Ελένη Τσουκάνη
    • Ευδοκία Αναστασοπούλου
    • Γιωργος Λαλούσης
    • Μαρία Κάζδαγλη
    • Grandpa Tassos cooking
    • Φωτεινή Καρακατσάνη
  • Blog
    • Διατροφής
    • Θρησκείας
    • Καθημερινότητα
    • Οδηγίες Μαγειρικής
    • Υγείας
    • Recipes in Greek & English
Facebook Instagram Pinterest
συνδεθείτε
Καλωσήρθατε! Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας
Ξεχάσατε τον κωδικό σας? ζήτα βοήθεια
Privacy Policy
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ
Ανακτήστε τον κωδικό σας
Ένας κωδικός πρόσβασης θα σταλθεί με e-mail σε εσάς.
Χρυσό Σκουφάκι Χρυσό Σκουφάκι
Χρυσό Σκουφάκι
  • Αρχική
  • Συνταγές Μαγειρικής
    • Κύρια Πιάτα
      • Κρέας-Κιμάδες
      • Συνταγές για Ζυμαρικά
      • Συνταγές για Πίτες
      • Πουλερικά
      • Συνταγές για Λαδερά
      • Συνταγές για Σούπες
      • Συνταγές για Όσπρια
      • Συνταγές για Ψάρια
    • Συνταγές για Ορεκτικά
    • Αρτοσκευάσματα
    • Γλυκά – Παγωτά
    • Σαλάτες – Αλοιφές
    • Ιδιαίτερες συνταγές
      • Εύκολα & Γρήγορα
      • Διάφορες Συνταγές
      • Vegan
      • Βιολογικές συνταγές
      • Διαιτητικά
      • Εορταστικά
      • Νηστίσιμα
      • Εποχικές Συνταγές
        • Καλοκαιρινά
        • Φθινοπωρινές
        • Χειμωνιάτικες
  • Βίντεο Μαγειρικής
  • Μαγείρεψαν
    • Ραλλού Ψαραδέλλη
    • Στράτος Πέτρου
    • Γιώτα Αναστασοπούλου
    • Ελένη Τσουκάνη
    • Ευδοκία Αναστασοπούλου
    • Γιωργος Λαλούσης
    • Μαρία Κάζδαγλη
    • Grandpa Tassos cooking
    • Φωτεινή Καρακατσάνη
  • Blog
    • Διατροφής
    • Θρησκείας
    • Καθημερινότητα
    • Οδηγίες Μαγειρικής
    • Υγείας
    • Recipes in Greek & English
Αρχική Ιδιαίτερες συνταγές Νηστίσιμα
αρακάς αυγολέμονο
  • Ιδιαίτερες συνταγές
  • Νηστίσιμα
  • Μαγείρεψαν
  • Ραλλού Ψαραδέλλη
  • Κύρια Πιάτα
  • Συνταγές για Λαδερά

Αρακάς αυγολέμονο

18 Απριλίου 2024
320

Ο αρακάς αυγολέμονο είναι από τα πιο αγαπημένα μου ελληνικά πιάτα. Η βελούδινη υφή του αυγολέμονου αγκαλιάζει τα τρυφερά μπιζελάκια, δημιουργώντας μια γαστριμαργική εμπειρία γεμάτη νοστιμιά και φρεσκάδα.

Είτε είστε λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, είτε απλά ψάχνετε για ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο, ο αρακάς αυγολέμονο αξίζει σίγουρα μια δοκιμή!

Υλικά

1 κιλό αρακά
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κ.σ βούτυρο γάλακτος
2 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
2 ποτήρια νερό
αλάτι πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Αυγολέμονο

Χυμό από ένα λεμόνι
2 αυγά

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά μαζί με το κρεμμύδι και τις πατάτες για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι, τη ζάχαρη, το υπόλοιπο λάδι, το νερό και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζουμε για 35 με 40 λεπτά.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον άνηθο ,αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για δύο τρία λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε δύο αυγά στο multi ολόκληρα μέχρι να ασπρίσουν στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα μας.
Χτυπάμε λίγο ακόμα και στη συνέχεια περιχύνουμε το φαγητό μας.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λαδερά – ο Αρακάς μου

  • Ο αρακάς είναι τρυφερός και ζουμερός, με μια ωραία γλυκιά γεύση που ισορροπείται από την αλμυρή σάλτσα ντομάτας.
  • Η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική, με μια ωραία πινελιά που δίνει φρεσκάδα στο πιάτο.
  • Το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουν μια ωραία ζεστασιά και βάθος στη γεύση.
  • Ο μαϊντανός ή  ο άνηθος δίνει μια δροσερή και αρωματική νότα στο πιάτο.

Υφή:

  • Ο αρακάς είναι μαγειρεμένος al dente, διατηρώντας μια ωραία υφή.
  • Η σάλτσα είναι πηχτή και λεία, χωρίς να είναι βαριά.
  • Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που είναι ευχάριστο στην υφή και χορταστικό.

Εμφάνιση:

  • Το πιάτο έχει ένα ωραίο ζωηρό πράσινο χρώμα από τον αρακά.
  • Η σάλτσα ντομάτας προσθέτει μια ωραία αντίθεση χρώματος.
  • Ο άνηθος δίνει μια ωραία πινελιά φρεσκάδας στο πιάτο.

Συνολικά:

  • Λαδερά – Ο Αρακάς μου είναι ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό πιάτο που αποτελεί μια ωδή στην ελληνική κουζίνα.
  • Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, καθιστώντας το πιάτο ιδανικό για ένα γεύμα μεσοβδόμαδα.
  • Το πιάτο είναι επίσης ιδανικό για χορτοφαγικούς και vegan.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Συστατικά

450 gr αρακάς  (νωπός ή κατεψυγμένος)
¼ έως ½ φλιτζάνια εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και λίγο επιπλέον για από πάνω
1 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ή 2 στελέχη πράσινου κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 τομάτες μεσαίου μεγέθους ή 5 μικρές τριμμένες ή λεπτά ψιλοκομμένες ή ένα μεγάλο κουτάκι ντοματών σε κύβους
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο περίπου ¼ της κούπας ή άνηθο αν σας αρέσει ο άνηθος (λιγότερο ή καθόλου εάν δεν θέλετε)
μια πρέζα ζάχαρης (προαιρετικά)
ένα κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ για λίγο περισσότερο χρώμα και δέσιμο (προαιρετικά) εάν χρησιμοποιήσετε τον ντοματοπολτό προσθέστε ένα ¼ φλιτζάνι νερό επίσης
Αλάτι και πιπέρι

Κατευθύνσεις:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια με όλο το λάδι μέχρι να μαλακώσουν για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τα βότανα και σοτάρετε για ακόμα ένα λεπτό.
Προσθέστε τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, τον αρακά και μια πρέζα ζάχαρης, ¼ φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε καλά

Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να πήξει  περίπου 30 έως 45 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Ρυθμίστε το αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε με ωμο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό από πάνω, φρέσκο ψωμί και φέτα .

Καλή όρεξη

Facebook
Pinterest
Viber
    Προηγούμενο άρθροΝόστιμο Κέικ Πορτοκαλιού με Τρούφα και Καρύδια
    Επόμενο άρθροΜυστικά για το κατάλληλο κρέας και για ποια φαγητά είναι κάθε κομμάτι
    Ralou Psaradeli

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

    Κρέας-Κιμάδες

    Μοσχαράκι με φασολάκια…Η τέλεια συνταγή που λιώνει στο στόμα

    Συνταγές για Λαδερά

    Το κριθαράκι με λαχανικά που δεν θα γκρινιάξει κανείς! Δοκιμάστε το τώρα!

    Κοντινό πλάνο σε μια μελιτζάνα παπουτσάκι, που φαίνεται η πλούσια γέμιση με τον κιμά
    Κρέας-Κιμάδες

    Μελιτζάνες παπουτσάκια χωρίς μπεσαμέλ: Η πιο ελαφριά εκδοχή!

    Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κοινότητά μας στο Viber.
    Φανουρόπιτα
    Θρησκείας

    Φανουρόπιτα…λίγο διαφορετική αλλά πεντανόστιμη

    Η Φανουρόπιτα είναι ένα παραδοσιακό κέικ που έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Είναι μια συνταγή που συνδυάζει υπέροχα τα αρώματα της κανέλας...
    Πάστα Φλώρα
    Γλυκά - Παγωτά

    Η Πάστα Φλώρα της μαμάς φλώρας

    Η πάστα φλώρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, που ξυπνάει μνήμες από την παιδική μας ηλικία. Είναι τόσο νόστιμη και τρυφερή, που...
    Τυρόψωμο της Γιαγιάς
    Διάφορες Συνταγές

    Το Τυρόψωμο της Γιαγιάς…δεν έχετε φάει πιο αφράτο

    Το τυρόψωμο της γιαγιάς είναι μια μοναδική λιχουδιά που συνδυάζει την αφράτη ζύμη με την πλούσια γεύση της φέτας και του βουτύρου. Η συγκεκριμένη...
    Κοντινό πλάνο σε ένα κομμάτι Ηπειρώτικης Ριζοτυρόπιτας, που αναδεικνύει τις στρώσεις του φύλλου και την πλούσια γέμιση ρυζιού και φέτας."
    Συνταγές για Πίτες

    Ηπειρώτικη Ριζοτυρόπιτα

    Σήμερα η Maria Intze θα μας αποκαλύψει μία συνταγή που της έδωσε μια λατρεμένη , Ηπειρώτισσα φίλη της – και είναι μία από τις πιο...
    Σεκερ Παρε
    Γλυκά - Παγωτά

    Σεκέρ Παρέ….είναι υπέροχα για τις γιορτές

    Το Σεκέρ Παρέ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά σε πολλές χώρες. Η γεύση του είναι πλούσια και μοναδική, και η υφή...

    Ακολουθείστε το @xrysoskoufaki στο Instagram

    Πατήστε το“Follow on Instagram“  και δείτε όλα τα stories των νέων συνταγών μας!

    Δείτε Παλιότερες αναρτήσεις

    Αύγουστος 2025
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    « Ιούλ    
    Μεζούρες και Γραμμάρια
    Μεζούρες και Γραμμάρια
    Χρυσό Σκουφάκι
    ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΕΜΆΣ
    Καθημερινές Συνταγές που εμείς ψάχνουμε , βρίσκουμε , φτιάχνουμε, μεταφράζουμε για να σας τις δίνουμε με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να μας ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων
    Επικοινωνία: [email protected]
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ
    Facebook Instagram Pinterest
    • Όροι και Προυποθέσεις
    • Όροι Χρήσης -Συμμόρφωση GDPR
    • Privacy Policy
    • Mεζούρες και γραμμάρια
    © Χρυσό Σκουφάκι - Συνταγές για όλους
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Μύδια με ρύζι (δικια μου συνταγή)
    Νηστίσιμα

    Μύδια με ρύζι (δικια μου συνταγή)

    Μύδια με ρύζι Απαραίτητα προϊόντα: 1 κιλό μύδια με τα κοχύλια 3 μέτριες ντομάτες 1 καρότο 1 κόκκινη πιπεριά 1 κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο 2 κοτσάνια σέλινο μαϊντανό, λεμόνι, αλάτι και κουρκουμά...