Facebook Instagram Pinterest
  • Αρχική
  • Συνταγές Μαγειρικής
    • Κύρια Πιάτα
      • Κρέας-Κιμάδες
      • Συνταγές για Ζυμαρικά
      • Συνταγές για Πίτες
      • Πουλερικά
      • Συνταγές για Λαδερά
      • Συνταγές για Σούπες
      • Συνταγές για Όσπρια
      • Συνταγές για Ψάρια
    • Συνταγές για Ορεκτικά
    • Αρτοσκευάσματα
    • Γλυκά – Παγωτά
    • Σαλάτες – Αλοιφές
    • Ιδιαίτερες συνταγές
      • Εύκολα & Γρήγορα
      • Διάφορες Συνταγές
      • Vegan
      • Βιολογικές συνταγές
      • Διαιτητικά
      • Εορταστικά
      • Νηστίσιμα
      • Εποχικές Συνταγές
        • Καλοκαιρινά
        • Φθινοπωρινές
        • Χειμωνιάτικες
  • Βίντεο Μαγειρικής
  • Μαγείρεψαν
    • Ραλλού Ψαραδέλλη
    • Στράτος Πέτρου
    • Γιώτα Αναστασοπούλου
    • Ελένη Τσουκάνη
    • Ευδοκία Αναστασοπούλου
    • Γιωργος Λαλούσης
    • Μαρία Κάζδαγλη
    • Grandpa Tassos cooking
    • Φωτεινή Καρακατσάνη
  • Blog
    • Διατροφής
    • Θρησκείας
    • Καθημερινότητα
    • Οδηγίες Μαγειρικής
    • Υγείας
    • Recipes in Greek & English
Facebook Instagram Pinterest
συνδεθείτε
Καλωσήρθατε! Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας
Ξεχάσατε τον κωδικό σας? ζήτα βοήθεια
Privacy Policy
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ
Ανακτήστε τον κωδικό σας
Ένας κωδικός πρόσβασης θα σταλθεί με e-mail σε εσάς.
Χρυσό Σκουφάκι Χρυσό Σκουφάκι
Χρυσό Σκουφάκι
  • Αρχική
  • Συνταγές Μαγειρικής
    • Κύρια Πιάτα
      • Κρέας-Κιμάδες
      • Συνταγές για Ζυμαρικά
      • Συνταγές για Πίτες
      • Πουλερικά
      • Συνταγές για Λαδερά
      • Συνταγές για Σούπες
      • Συνταγές για Όσπρια
      • Συνταγές για Ψάρια
    • Συνταγές για Ορεκτικά
    • Αρτοσκευάσματα
    • Γλυκά – Παγωτά
    • Σαλάτες – Αλοιφές
    • Ιδιαίτερες συνταγές
      • Εύκολα & Γρήγορα
      • Διάφορες Συνταγές
      • Vegan
      • Βιολογικές συνταγές
      • Διαιτητικά
      • Εορταστικά
      • Νηστίσιμα
      • Εποχικές Συνταγές
        • Καλοκαιρινά
        • Φθινοπωρινές
        • Χειμωνιάτικες
  • Βίντεο Μαγειρικής
  • Μαγείρεψαν
    • Ραλλού Ψαραδέλλη
    • Στράτος Πέτρου
    • Γιώτα Αναστασοπούλου
    • Ελένη Τσουκάνη
    • Ευδοκία Αναστασοπούλου
    • Γιωργος Λαλούσης
    • Μαρία Κάζδαγλη
    • Grandpa Tassos cooking
    • Φωτεινή Καρακατσάνη
  • Blog
    • Διατροφής
    • Θρησκείας
    • Καθημερινότητα
    • Οδηγίες Μαγειρικής
    • Υγείας
    • Recipes in Greek & English
Αρχική Ιδιαίτερες συνταγές Νηστίσιμα
αρακάς αυγολέμονο
  • Ιδιαίτερες συνταγές
  • Νηστίσιμα
  • Μαγείρεψαν
  • Ραλλού Ψαραδέλλη
  • Κύρια Πιάτα
  • Συνταγές για Λαδερά

Αρακάς αυγολέμονο

18 Απριλίου 2024
320

Ο αρακάς αυγολέμονο είναι από τα πιο αγαπημένα μου ελληνικά πιάτα. Η βελούδινη υφή του αυγολέμονου αγκαλιάζει τα τρυφερά μπιζελάκια, δημιουργώντας μια γαστριμαργική εμπειρία γεμάτη νοστιμιά και φρεσκάδα.

Είτε είστε λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, είτε απλά ψάχνετε για ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο, ο αρακάς αυγολέμονο αξίζει σίγουρα μια δοκιμή!

Υλικά

1 κιλό αρακά
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κ.σ βούτυρο γάλακτος
2 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
2 ποτήρια νερό
αλάτι πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Αυγολέμονο

Χυμό από ένα λεμόνι
2 αυγά

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά μαζί με το κρεμμύδι και τις πατάτες για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι, τη ζάχαρη, το υπόλοιπο λάδι, το νερό και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζουμε για 35 με 40 λεπτά.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον άνηθο ,αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για δύο τρία λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε δύο αυγά στο multi ολόκληρα μέχρι να ασπρίσουν στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα μας.
Χτυπάμε λίγο ακόμα και στη συνέχεια περιχύνουμε το φαγητό μας.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λαδερά – ο Αρακάς μου

  • Ο αρακάς είναι τρυφερός και ζουμερός, με μια ωραία γλυκιά γεύση που ισορροπείται από την αλμυρή σάλτσα ντομάτας.
  • Η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική, με μια ωραία πινελιά που δίνει φρεσκάδα στο πιάτο.
  • Το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουν μια ωραία ζεστασιά και βάθος στη γεύση.
  • Ο μαϊντανός ή  ο άνηθος δίνει μια δροσερή και αρωματική νότα στο πιάτο.

Υφή:

  • Ο αρακάς είναι μαγειρεμένος al dente, διατηρώντας μια ωραία υφή.
  • Η σάλτσα είναι πηχτή και λεία, χωρίς να είναι βαριά.
  • Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που είναι ευχάριστο στην υφή και χορταστικό.

Εμφάνιση:

  • Το πιάτο έχει ένα ωραίο ζωηρό πράσινο χρώμα από τον αρακά.
  • Η σάλτσα ντομάτας προσθέτει μια ωραία αντίθεση χρώματος.
  • Ο άνηθος δίνει μια ωραία πινελιά φρεσκάδας στο πιάτο.

Συνολικά:

  • Λαδερά – Ο Αρακάς μου είναι ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό πιάτο που αποτελεί μια ωδή στην ελληνική κουζίνα.
  • Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, καθιστώντας το πιάτο ιδανικό για ένα γεύμα μεσοβδόμαδα.
  • Το πιάτο είναι επίσης ιδανικό για χορτοφαγικούς και vegan.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Συστατικά

450 gr αρακάς  (νωπός ή κατεψυγμένος)
¼ έως ½ φλιτζάνια εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και λίγο επιπλέον για από πάνω
1 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ή 2 στελέχη πράσινου κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 τομάτες μεσαίου μεγέθους ή 5 μικρές τριμμένες ή λεπτά ψιλοκομμένες ή ένα μεγάλο κουτάκι ντοματών σε κύβους
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο περίπου ¼ της κούπας ή άνηθο αν σας αρέσει ο άνηθος (λιγότερο ή καθόλου εάν δεν θέλετε)
μια πρέζα ζάχαρης (προαιρετικά)
ένα κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ για λίγο περισσότερο χρώμα και δέσιμο (προαιρετικά) εάν χρησιμοποιήσετε τον ντοματοπολτό προσθέστε ένα ¼ φλιτζάνι νερό επίσης
Αλάτι και πιπέρι

Κατευθύνσεις:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια με όλο το λάδι μέχρι να μαλακώσουν για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τα βότανα και σοτάρετε για ακόμα ένα λεπτό.
Προσθέστε τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, τον αρακά και μια πρέζα ζάχαρης, ¼ φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε καλά

Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να πήξει  περίπου 30 έως 45 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Ρυθμίστε το αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε με ωμο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό από πάνω, φρέσκο ψωμί και φέτα .

Καλή όρεξη

Αν σας αρεσε δειξτε το και στους φιλους σας:

  • Tweet
  • Περισσότερα
  • Telegram
Facebook
Pinterest
Viber
    Ralou Psaradeli

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

    Ένα κομμάτι με λαχταριστό, χρυσαφένιο μουσακά, έτοιμο να σερβιριστεί.
    Συνταγές για Λαδερά

    Μουσακάς: Το απόλυτο παραδοσιακό φαγητό!

    Ένα ταψί γεμάτο με πολύχρωμα ψητά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες και πιπεριές, αναμεμειγμένα με ζουμερές ροδισμένες πανσέτες χοιρινό.
    Κρέας-Κιμάδες

    Μπριάμ με Πανσέτες και Λαχανικά

    Ένα κομμάτι χρυσαφένιο παστίτσιο, με αφράτη, ροδοκόκκινη μπεσαμέλ από πάνω.
    Κρέας-Κιμάδες

    Παστίτσιο της Νοικοκυράς

    Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κοινότητά μας στο Viber.
    Λαχταριστή τηγανίτα με τυριά σε πιάτο, κομμένη σε κομμάτια, με λιωμένο βούτυρο στην επιφάνεια.
    Συνταγές για Ορεκτικά

    Τηγανίτα με τυριά σε 10 λεπτά

    Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια! Η Τηγανίτα με τυριά σε 10 λεπτά είναι μια συνταγή που πραγματικά...
    Φρουτομπακλαβάς
    Γλυκά - Παγωτά

    Μεσολογγίτικο Ρολό, ή αλλιώς Φρουτομπακλαβάς!

    Υλικά 5 αυγά 500 γρ. φύλλο κρούστας 3 κούπες τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο και χοντροκομμένο (ή 3 κούπες τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα, ή 1 ½ κούπα τσαγιού αμύγδαλο και...
    Συνταγές για Πίτες

    Τραβηχτές Κιμαδόπιτες με Μοσχαρίσιο Κιμά

    Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια! Αυτές οι τραβηχτές κιμαδόπιτες είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό. Με αυτή τη...
    Γλυκά - Παγωτά

    Συροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο: Το αγαπημένο μου γλυκό!

    Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια! Το συροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο! Είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά...
    Πιάτο με Κυπριακό Ρεσσί, μια πηχτή σούπα από κρέας και σιτάρι, σερβιρισμένη ζεστή.
    Διάφορες Συνταγές

    Κυπριακό Ρεσσί (Ρεσι)

    Το Κυπριακό Ρεσσί είναι ένα πιάτο που με συγκινεί βαθιά, γιατί κουβαλάει μέσα του όλη την παράδοση και τη ζεστασιά του κυπριακού σπιτιού. Είναι...

    Ακολουθείστε το @xrysoskoufaki στο Instagram

    Πατήστε το“Follow on Instagram“  και δείτε όλα τα stories των νέων συνταγών μας!

    Δείτε Παλιότερες αναρτήσεις

    Ιούλιος 2025
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
    « Ιούν    

    Μεζούρες και Γραμμάρια

    Χρυσό Σκουφάκι
    ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΕΜΆΣ
    Καθημερινές Συνταγές που εμείς ψάχνουμε , βρίσκουμε , φτιάχνουμε, μεταφράζουμε για να σας τις δίνουμε με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να μας ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων
    Επικοινωνία: [email protected]
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ
    Facebook Instagram Pinterest
    • Όροι και Προυποθέσεις
    • Όροι Χρήσης -Συμμόρφωση GDPR
    • Privacy Policy
    • Mεζούρες και γραμμάρια
    © Χρυσό Σκουφάκι - Συνταγές για όλους
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Φριτούρες Ζακύνθου
    Διάφορες Συνταγές

    Φριτούρες Ζακύνθου…παραδοσιακό έδεσμα

    Ξέρετε ότι : Η φιτούρα ή φριτούρα είναι παραδοσιακό έδεσμα της Ζακύνθου, που προσφέρεται στα τοπικά πανηγύρια, κυρίως δε στη γιορτή του Αγίου Διονυσίου!...