Αυτό το Ψωμί γάστρας είναι μια αποκάλυψη! Είναι απίστευτα εύκολο να το φτιάξεις και το αποτέλεσμα είναι πάντα τέλειο: τραγανή κρούστα, αφράτη ψίχα και πλούσια γεύση.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι,
2 φακελάκια ξηρή μαγιά,
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
5 κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το κιλό αλεύρι, την ξηρή μαγιά, αλάτι και ζάχαρη. Προσθέτουμε 5 κσ ελαιόλαδο και χλιαρο νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός
Σκεπάζουμε με ζελατίνη και το βάζουμε για τουλαχιστον 3-12 ώρες στο ψυγειο. ώσπου να διπλασιάσει τον όγκο του


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζουμε την γάστρα, σκεπασμένη με το καπάκι, να κάψει καλά για 30 λεπτά, πριν ξεκινήσουμε το φούρνισμα του ψωμιού. Εγώ προσωπικά την ζύμη βγαζωντας από το ψυγειο την βάζω κατευθείαν στην γάστρα χωρίς να την ξαναζημωσω. Παίρνει το σήμα της από μόνη της. Ψήνω για περίπου μια ώρα.

Καλή επιτυχία!!!

H συνταγή είναι της κας Efi Lazopoulou

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια Πατσαβουρότυροπιτα με τραγανή κρούστα
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτες με μία υπέροχη γέμιση με κοτόπουλο