Ψωμί της γάστρας

Γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό!

Αυτό το ψωμί γάστρας είναι μια αποκάλυψη! Είναι απίστευτα εύκολο να το φτιάξεις και το αποτέλεσμα είναι πάντα τέλειο: τραγανή κρούστα, αφράτη ψίχα και πλούσια γεύση.

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη συνταγή: Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμάσετε τη ζύμη.
  • Χωρίς συντηρητικά: Ξέρετε ακριβώς τι περιέχει το ψωμί σας, αφού το φτιάχνετε με τα χέρια σας.
  • Πιο υγιεινό: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως για μια πιο υγιεινή επιλογή.
  • Νόστιμο: Η γεύση του ψωμιού γάστρας είναι ασύγκριτη.

Συγκριτικά με το ψωμί του εμπορίου:

  • Πιο φρέσκο: Το ψωμί γάστρας διατηρείται φρέσκο για περισσότερες ημέρες.
  • Πιο τραγανό: Η κρούστα του ψωμιού γάστρας είναι πιο τραγανή από αυτή του ψωμιού του εμπορίου.
  • Πιο πλούσιο σε γεύση: Η γεύση του ψωμιού γάστρας είναι πιο πλούσια και γεμάτη.

Συνοψίζοντας:

Εάν ψάχνετε για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό ψωμί, τότε το ψωμί γάστρας είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Δοκιμάστε το και δεν θα απογοητευτείτε!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι,
2 φακελάκια ξηρή μαγιά,
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
5 κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το κιλό αλεύρι, την ξηρή μαγιά, αλάτι και ζάχαρη. Προσθέτουμε 5 κσ ελαιόλαδο και χλιαρο νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός
Σκεπάζουμε με ζελατίνη και το βάζουμε για τουλαχιστον 3-12 ώρες στο ψυγειο. ώσπου να διπλασιάσει τον όγκο του


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζουμε την γάστρα, σκεπασμένη με το καπάκι, να κάψει καλά για 30 λεπτά, πριν ξεκινήσουμε το φούρνισμα του ψωμιού. Εγώ προσωπικά την ζύμη βγαζωντας από το ψυγειο την βάζω κατευθείαν στην γάστρα χωρίς να την ξαναζημωσω. Παίρνει το σήμα της από μόνη της. Ψήνω για περίπου μια ώρα.

Καλή επιτυχία!!!

H συνταγή είναι της κας Efi Lazopoulou

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια Πατσαβουρότυροπιτα με τραγανή κρούστα
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτες με μία υπέροχη γέμιση με κοτόπουλο