Αχνιστό, ζουμερό αρνάκι, τρυφερές πατάτες και γλυκά καρότα συνθέτουν ένα πιάτο που ξυπνά μνήμες οικογενειακών τραπεζιών και ζεστών χειμωνιάτικων βραδιών. Η απλότητα των υλικών εξυμνεί την πλούσια γεύση της ελληνικής κουζίνας, ενώ η εύκολη εκτέλεση καθιστά το βραστό αρνάκι ιδανικό για κάθε περίσταση.
Υλικά
🔸1 κιλό αρνι (ζιγουρι δλδ 1 ετους περιπου)
🔸6 καρότα
🔸6 πατάτες
🔸1 λεμόνι
🔸1 κρεμμύδι
🔸 1/2 κσ αλέυρι
🔸Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αρνί, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τρίβουμε τα καρότα, δύο από τα οποία είναι τριμμένα.
Τηγανίζουμε τα προϊόντα για περίπου 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε αλεύρι, νερό, αλάτι,
πιπέρι
και λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για 90 λεπτά. και μετά προσθέτουμε τις πατάτες. Αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 60 λεπτά.
Καλή όρεξη!😊😊😊
ΠΗΓΗ: Enes Gören