Ατομικά μπολάκια Σιμιγδαλένιου χαλβά

Απαραίτητα υλικά:

1 κούπα ζάχαρη
2 κουπες νερό
1 ξυλάκι κανέλας
10 γαρύφαλα
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι (200 γρ)
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού με βούτυρο (120 γρ)

Εκτέλεση:

Πρώτα βράζω το σιρόπι, ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το νερό. Βάλτε στη φωτιά βάζουμε τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μετά το βράσιμο. Το βγάζω και το αφήνω για λίγο.
Σε κατάλληλη κατσαρόλα ρίχνω το βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε σιμιγδάλι και ανακατευουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να ροδίσει ελαφρώς.

Στη συνέχεια αφαιρουμε τα μπαχαρικά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι με μεγάλη προσοχή μέσα στην κατσαρόράλα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα και έντονα μέχρι να απορροφηθεί από το σιμιγδάλι και να αποκολλάται από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.
Αφαιρέστε, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε για 15 – 20 λεπτά. Τότε το ανακατεύω ελαφρά με ένα
πιρούνι και το καλύπτω ξανά μέχρι να κρυώσει εντελώς. Όταν κρυώσει, βάλτε σε φορμάκια.
Σερβίρω χαλβά σιμιγδάλι, πασπαλισμένο με κανέλα και θρυμματισμένα καρύδια.