Οι Αυγοφέτες με τυρί είναι ένα πιάτο που φέρνει στο μυαλό μας αναμνήσεις από τις πιο όμορφες στιγμές της παιδικής μας ηλικίας. Είναι ένα απλό και γρήγορο πρωινό ή σνακ, που γίνεται ακαταμάχητο με την προσθήκη αλμυρού τυριού. Μπορείς να τις φτιάξεις σε χρόνο μηδέν και να τις απολαύσεις όλες μαζί με την οικογένειά σου.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
- 3-4 φέτες Ψωμί του τοστ
- 2 Αυγά
- 50-60 γρ. Τυρί φέτα
- Τριμμένο κίτρινο τυρί (προαιρετικά)
- Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
- Ρίγανη (ή άλλο μπαχαρικό της επιλογής σας)
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πρωινό.
1. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω καλά τα αυγά με ένα πιρούνι. Θρυμματίζω τη φέτα και την προσθέτω στα αυγά.
2. Αν θέλω, προσθέτω και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί. εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ η ανάμεικτη γεύση φέτας και κίτρινου τυριού. ανακατεύω καλά μέχρι να έχω ένα παχύρρευστο μείγμα.
3. Λιώνω λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη και το προσθέτω απευθείας στο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο, γλιτώνω το διπλό άλειμμα στις φέτες ψωμιού και τις αλείφω μόνο μία φορά.
4. Απλώνω το μείγμα ομοιόμορφα πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. πασπαλίζω τις φέτες με ρίγανη ή όποιο άλλο καρύκευμα μου αρέσει.
5. Τοποθετώ τις φέτες σε ένα ρηχό ταψί και τις ψήνω στον φούρνο, στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν.
6. Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορώ να ετοιμάσω πρωινό για πολλά άτομα ταυτόχρονα. τις σερβίρω με ψιλοκομμένη ντομάτα ή απλά με ένα ποτήρι γάλα.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 5 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 5-7 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 10-12 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.
Χρήσιμα Tips για τις Τέλειες Αυγοφέτες
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι αυγοφέτες με τυρί σας ακόμα πιο επιτυχημένες:
- Σερβίρισμα: Αν σας αρέσει ο συνδυασμός γλυκού και αλμυρού, μπορείτε να τις περιχύσετε με λίγο μέλι πριν τις σερβίρετε.
- Μπαχαρικά: Εκτός από ρίγανη, ταιριάζει πολύ και το μπούκοβο ή λίγο φρέσκο πιπέρι.
- Ψήσιμο: Μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν. Είναι έτοιμες μόλις πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
Sofi Mishel
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Αυγοφέτες με τυρί και μπαχαρικά
Απαραίτητα προϊόντα:
2 φέτες ψωμί
1 αυγό
τυρί, ποσότητα κατά γεύση
πιπέρι
ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
Ριγανη
Εκτέλεση:
1. Ψήστε, και από τις δύο πλευρές, τις φέτες στην τοστιέρα ή στην επάνω σχάρα του φούρνου σας.
2. Εν τω μεταξύ, θρυμματίζουμε το τυρί σε ένα ποτήρι και το ανακατεύουμε με το αυγό, το ελαιόλαδο,το μαύρο πιπέρι και την ρίγανη. Προσέξτε να μην κάψετε τα ψωμακια σας.
3. Απλώνουμε πάνω τους το μείγμα και τα επιστρέφουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν.
Χρήσιμες συμβουλές:
* Πειραματιστείτε με διάφορα είδη ψωμιού, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να το ψήσετε πριν ρίξετε
τη γέμιση.
** Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ποιοτικό τυρί. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με τριμμένο
κίτρινο τυρί.
*** Μην ανησυχείτε αν το τυρί είναι αλμυρό. Ψημένο με το αυγό δίνει στο σάντουιτς μια πραγματικά υπέροχη γεύση.
**** Κανένα πρόβλημα αν δεν προσθέσετε ρίγανη, ελαιόλαδο ή μαύρο πιπέρι στο μείγμα.
***** Κανένα πρόβλημα αν προσθέσετε περισσότερα μπαχαρικά όπως κύμινο ή θυμάρι στο μείγμα. Για τους λάτρεις
των δυνατών γεύσεων, προτείνουμε και σκόνη κάρυ.
****** Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί κότατζ αντί για τυρί, αλλά καλύτερα να προσθέσετε λίγο αλάτι σε αυτό.










