Σπανακοκεφτέδες νηστίσιμοι

Αυτοί οι σπανακοκεφτέδες νηστίσιμοι με ταραμά και μυρωδικά δεν είναι απλά ένα φαγητό, είναι μια εμπειρία! Η μυρωδιά τους που μοσχοβολάει φρέσκα μυρωδικά, σε ταξιδεύει σε όμορφα χρόνια γεμάτα γεύσεις και αναμνήσεις. Η τραγανή κρούστα τους αγκαλιάζει μια ζουμερή γέμιση από σπανάκι, άνηθο, μαϊντανό και κρεμμύδι, ενώ η πινελιά του ταραμά δίνει μια αλμυρή γεύση που απογειώνει το πιάτο.

Υλικά

Μισό κιλό σπανάκι ψιλοκομένο
1 1 /2 κ.σ ταραμά
Ψίχα ψωμιού μπαγιάτικη ,μουσκεμένη ,και στυμένη!
2 κρεμμύδια ξερά
3 -4 κρεμμυδάκια χλωρά
Άνηθο
Μαϊντανό
Δυόσμο
2-3 κ σ αλεύρι
Λίγο ελαιόλαδο
1/2 κ.γ μπέικιν
Πιπέρι μαύρο
Ρίγανη

Εκτέλεση

Πανιάζουμε σε τρυπητό με το χέρι ,το σπανάκι με τα κρεμμύδια, με ελάχιστο αλάτι ,και τα στύβουμε!
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μυρωδικά και μπαχαρικά ,και πλάθουμε τα κεφτεδάκια!
(Τα μισά τα τηγάνισα ως έχουν! δίχως αλεύρωμα ,είναι το ίδιο και καλύτερα απ’ τα αλευρωμένα .. γνώμη μου!)
Αν θέλετε τ αλευρώνετε !
Τηγανίζουμε σ αντικολλητικό σκεύος , σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν απ’ τη μια μεριά ,και γυρίζουμε κι απ’ την άλλη.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, για τα περιττά λάδια ..
και σερβίρουμε!

σπανακοκεφτέδες νηστίσιμοι
σπανακοκεφτέδες νηστίσιμοι

Καλή επιτυχία καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Βάνα Ντελή

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοκεφτέδες

Πατατοκεφτέδες

Υλικά

4 πατάτες
3 ποτήρια νερό (600 ml)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (20 ml)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (4 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (4 γρ)
τυρί τσένταρ (120 γρ.)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (60 γρ)
1/2 ματσάκι μαιντανό
2 αυγά
φρυγανιά (100 γρ)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά.Αποσύρουμε απ τη φωτιά όταν μαλακώσουν.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι.Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.Αποσύρουμε απ τη φωτιά.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο η μ΄ένα πιρούνι.Ρίχνουμε το αλάτι,το πιπέρι,το κρεμμύδι,τον μαιντανό,το τσένταρ και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μ ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πλάθουμε το μείγμα μπαλάκια.Σπάμε τ αυγά σ ένα μπολ.Σ ένα άλλο βάζουμε τη φρυγάνια.Βουτάμε τα μπαλάκια πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
Τα τοποθετούμε σ ένα δίσκο.Βάζουμε λάδι στο τηγάνι με μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα μπαλάκια και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε το video εδώ

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα
Επόμενο άρθροTυροκασεροπιτάκια δεν είναι απλά νόστιμα, είναι μαγικά!