Μπακλαβάς – Κανταΐφι

Ο μπακλαβάς με κανταΐφι είναι ένας συνδυασμός των δύο παραδοσιακών γλυκών της Μέσης Ανατολής και δημιουργεί ένα νέο, απολαυστικό γλυκό. Η συνταγή συνήθως περιλαμβάνει λεπτά φύλλα και κανταΐφι, γεμισμένα με αρίστης ποιότητας καρύδια ή αμύγδαλα και αρωματισμένες με γαρύφαλο, και είναι γεμάτο από γλυκό σιρόπι. Η πλούσια γεύση και η τραγανή υφή τους δίνουν ένα μοναδικό συνδυασμό και είναι ιδανικό για να απολαύσετε σε εορταστικές περιστάσεις ή ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα.

Υλικά για ταψί μεγάλο κουζίνας

1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού
500 γρ. Κανταίφι
500 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα και ανακατεμένα με 2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλο
300 γρ.βούτυρο καλό αγελαδινό
200 γρ. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει!
Ανοίγουμε το κανταίφι πάρα πολύ καλά σε ένα ταψί και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο και το ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκευτεί!
Λαδώνουμε το ταψί και αρχινάμε:
Βάζουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα καλά.
Βάζουμε κανταίφι,καρύδια!
Ξανά 3 φύλλα λάδωμα κανταίφι,καρύδια!
Ξανά 3 φύλλα λάδωμα κανταίφι,καρύδια!
Τελειώνουμε βάζοντας 3 φύλλα λαδώνοντας τα!
Το κόβουμε σε κομμάτια ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσει πολύ καλά!

Σιροπι:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερό με 4 ποτήρια ζάχαρη,ένα μισό λεμόνι,4 κ.σ. μέλι,για 4 λεπτά!
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι!!!

Καλυ υγεία να έχετε

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη\

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

“Μπακλαβάς” με καρύδια, μήλα και σταφίδες.

Μπακλαβάς με καρύδια, μήλα και σταφίδες.

Υλικά

Περίπου 600 γραμμάρια μήλα καθαρίζονται και κόβονται σε κύβους,
2 κ.σ. μέλι
1 κουτ. κανέλα,
50 γρ σταφίδες
2 κ.σ. ρούμι
100 γρ ωμά καρύδια
Φύλλα κρούστας μπακλαβά 400 γρ

Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό,
1 φέτα λεμόνι

η κούπα μου έχει χωρητικότητα 200 ml.

Εκτέλεση

Τα μήλα καθαρίζονται και κόβονται σε κύβους, τα βάζετε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε μέλι και
κανέλα, ανακατεύουμε καλά και απαλά και αφήνουμε το υγρό να εξατμιστεί χωρίς να το ανακατεύουμε πολύ.
Στις σταφίδες προσθέστε 2 κ.σ. ρούμι και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ψιλοκόβουμε τα καρύδια.
Τα μήλα, οι σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύουμε καλά.

Τα φύλλα του μπακλαβά χωρίζεται σε 3 μέρη, απλώνονται δύο κρούστες σε ένα ταψί, αλείφεται λίγο λάδι
πάλι δύο φύλλα και πάλι λάδι, έτσι κάνουμε με το 1/3 των φύλλων.
Βάζουμε το 1/2 της γέμισης, πάλι φύλλα και λάδι, πάλι γέμιση και τέλος τις τελευταίες κρούστες πάλι με λάδι.
Κόβουμε και βάζουμε λίγο λάδι σε κάθε σχισμή. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάξτε σιρόπι από 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 1/2 φλιτζάνι νερό, μια φέτα λεμόνι. Περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι τον κρύο μπακλαβά. Μένει για 12 ώρες και είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝτοματόπιτα νόστιμη με αφράτη ζύμη.
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ