Αυτή η συνταγή για Black Forest, χωρίς τη βαρύτητα της γκανάς σοκολάτας, φέρνει την δροσιά του καλοκαιριού με πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής, ζουμερά βύσσινα και αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

4 μεγάλα αυγά
110 γρ. ζάχαρη άχνη
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
30 γρ. ηλιέλαιο
55 γρ. γάλα
30 γρ. κακάο
2 βανιλίνες
Μια πρέζα αλάτι
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
500 γρ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
1 βανιλίνη
150 γρ. σαντιγί

Για τα βύσσινα:
1 κουτί βύσσινα κομπόστα
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 20 εκ.
Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Σιγά σιγά, προσθέστε την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα.
Προσθέστε τους κρόκους και ενσωματώστε τους απαλά στη μαρέγκα.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και τις βανιλίνες.
Ρίξτε το μείγμα αλευριού σταδιακά στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε το ηλιέλαιο και το γάλα και ανακατέψτε απαλά.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 30-35 λεπτά.
Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα οριζόντια κομμάτια

Κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά.
Σιγά σιγά, ρίξτε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τα grumos.
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανιλίνη.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
Χτυπήστε την κρέμα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε απαλά.

Βύσσινα:
Σε κατσαρόλα έβρασα τα βύσσινα κομπόστα με δύο κσ ζάχαρη για 3 λεπτά πήρα ένα φλιτζάνι σιρόπι για το
παντεσπάνι μετά διαλύω δύο κσ κορν φλαουρ και το ρίχνω στα βύσσινα και ανακατεύω ίσα ίσα να πήξει το αφήνω να κρυώσει

Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι βύσινο.
Στρώνουμε με κρεμα και τοποθετούμε τα μισά βύσινα. Πάνω από τα βυσινα τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι επαναλαμβάνοντας
την ίδια διαδικασία και όταν τοποθετήσουμε το τρίτο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε
με την τριμμένη σοκολάτα και διακοσμούμε όπως μας αρέσει

Η Συνταγή είναι της κας Violeta Pappa-Tsimi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Black forest στο λεπτό…

black forest στο λεπτό

Υλικά

2 πακ. Σαβαγιαρ
2 φακ. Μους βανίλιας
1 φακ. Garni
600 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
1,5 ποτήρι σοκολατούχο γάλα χλιαρό
Βύσσινο κομπόστα
Τρίμματα σοκολάτας
Σιρόπι βύσσινο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα σαβαγιαρ στο σοκολατούχο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με το garni και την μους για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε την μισή πάνω από τα μπισκότα, προσθέτουμε το βύσσινο, σιρόπι, πάλι σαβαγιαρ, κρέμα και τελειώνουμε με τρίμματα σοκολάτας κομμάτια βύσσινο και σιρόπι…..

ΠΗΓΗ: Οι Γεύσεις της Ελένης

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα Απλή Παραδοσιακή και Νόστιμη Συνταγή
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα Φόρμας: Μια Εύκολη και Νόστιμη Συνταγή!