Κέικ καρότου με σοκολατα Brigadeiros
Υλικά
2 μικρά καρότα (ωμά και τριμμένα) περίπου 180 γραμμάρια
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή λιωμένο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας πλήρες ή φυτικό γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού ή βρώμης
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Μέθοδος παρασκευής:
Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα με βούτυρο και ρυζάλευρο και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλτε στο μπλέντερ τα καρότα, το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά, χτυπήστε τα όλα για 3 λεπτά, προσθέστε το αλεύρι και τη μαγιά και
χτυπήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, ρίξτε τα στη φόρμα και ψήστε για 35 λεπτά!
Για την γεμιση μπριγκαντειρο:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2-4 κ.σ. κακαό σε σκόνη (όσο πιο πολύ βάλετε τόσο πιο γλυκά θα γίνουν)
4 κ.σ. βούτυρο
τρούφα σοκολάτας
Λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε ολόκληρο το ζαχαρούχο γάλα.
Στο σημείο αυτό προσθέτετε τη σοκολάτα για την οποία όμως θα εφαρμόσετε ένα κόλπο που κάνουν οι Βραζιλιάνες μαγείρισσες :
Σε ένα ποτήρι με λίγο νερό προσθέστε λίγο λίγο το κακάο και ανακατέψτε το. Αυτό γίνεται διότι το κακάο δεν διαλύεται καλά στο ζαχαρούχο γάλα. Αφού διαλυθεί εντελώς τότε το προσθέτετε στο τηγάνι με το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μην το αφήσετε για πολύ ώρα (περίπου 10 λεπτά
είναι αρκετά) περιμένετε να κρυώσει το κέικ, όταν κρυώσει αφαιρέστε τον κεντρο-πυρήνα από το κέικ (μην αφαιρέσετε πολύ στα πλάγια) ρίξτε το μπριγκαντέιρο μέσα τρουφα και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά!
Μείνετε υγιείς !
ΠΗΓΗ: CrumbFood
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ καρότου με σοκολάτα
Tο δίχρωμο Κέικ καρότου με σοκολάτα, μας δίνει τη σοκολατένια νοστιμιά μαζί με ένα αέρινο στρώμα κέικ.
Συστατικά:
1 μεγάλο καρότο (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
3 ολόκληρα αυγά
1 φλιτζάνι λάδι (όχι πολύ γεμάτο)
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού διτταθρανκικη σόδα
2 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (εγώ χρησιμοποίησα 50%)
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ βάλτε το καρότο, τα αυγά και το λάδι και χτυπήστε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζετε αυτή τη μάζα σε ένα μπολ, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Αυτή τη στιγμή, προσθέστε τα ασπράδια των αυγών και ανακατέψτε απαλά. Ρίχνουμε πάνω από τη μισή ζύμη σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίξτε το πάνω από την υπόλοιπη ζύμη και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή μια οδοντογλυφίδα για να τa ενώσετε. Βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήστε το για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρό.
Καλή Απόλαυση
Jamie Olivier Wyse Guide Recipes