Αν ψάχνετε για μια μοναδική, υγιεινή εναλλακτική λύση για μπέργκερ, αυτά τα Μπιφτέκια πάνω σε Λαχανόφυλλα στο Φούρνο είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, καθώς ο συνδυασμός του ψημένου λάχανου με το ζουμερό μπιφτέκι είναι απλά ακαταμάχητος! Τα ζουμερά μπιφτέκια σερβίρονται σε φέτα ψητού λάχανου, γαρνιρισμένα με σάλτσα ντομάτας και τυρί μοτσαρέλα, προσφέροντάς μας ένα γεύμα που μας κάνει να νιώθουμε καλά. Συνεπώς, εγώ σας προτείνω να ξεκινήσετε άμεσα την προετοιμασία τους!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Burger σε Λαχανόφυλλα στο Φούρνο
Ανακαλύψτε τα Burger σε Λαχανόφυλλα στο Φούρνο, μια μοναδική, υγιεινή και low-carb συνταγή που αντικαθιστά το ψωμάκι του burger με ζουμερή φέτα λάχανου! Φτιάχνουμε λαχταριστά μπιφτέκια Angus, τα ψήνουμε πάνω σε μαλακό λάχανο με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας, προσφέροντας ένα γεύμα που είναι τόσο απολαυστικό όσο και θρεπτικό.
Ingredients
- Για τα Λαχανόφυλλα
- 1 Λάχανο, κομμένο σε φέτες 2,5 εκατοστών
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
- 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & Πιπέρι
Για τα Μπέργκερ (Μπιφτέκια)
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι & Πιπέρι
Instructions
Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα προς βήμα για να ετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα μπιφτέκια λαχανόφυλλα στο φούρνο.
1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°CF.
2. Τοποθετώ τις φέτες λάχανου σε ένα ταψί. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.
3. Ψήνω στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
4. Εν τω μεταξύ: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω τον κιμά, τη σκόνη σκόρδου, την τριμμένη φρυγανιά, την πάπρικα, τη σάλτσα worcestershire και αλατοπιπερώνω κατά βούληση.
5. Χωρίζω το μείγμα σε 4 μπιφτέκια μοσχαρίσια.
6. Βγάζω το λάχανο από τον φούρνο.
7. Γαρνίρω κάθε φέτα λάχανου με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας, 
8. Ψήνω για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και τα μπιφτέκια να ψηθούν όπως μου αρέσουν.
9. Περάνω τα μπιφτέκια με κέτσαπ και μουστάρδα και προσθέτω από πάνω φέτες αγγουράκι τουρσί.
Tips για τα Μπιφτέκια με Λαχανόφυλλα
- Το Λάχανο: Βεβαιωθείτε ότι οι φέτες λάχανου έχουν πάχος 2,5 εκ. για να ψηθούν σωστά και να κρατήσουν το σχήμα τους ως βάση για το μπιφτέκι.
- Ο Κιμάς: Για πιο ζουμερά μπιφτέκια, μην ανακατεύετε τον κιμά περισσότερο από όσο χρειάζεται. το υπερβολικό ζύμωμα σκληραίνει το μπιφτέκι.
-
Το Ψήσιμο: Εάν θέλετε το μπιφτέκι σας πιο καλοψημένο, αυξήστε τον χρόνο ψησίματος κατά 5-10 λεπτά, αλλά ελέγξτε ώστε το τυρί να μην καεί.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










