Γιουβέτσι μοσχαράκι 

Είναι το απόλυτο κυριακάτικο, παραδοσιακό γιουβέτσι μοσχάρι στο φούρνο, με σπυρωτό ζουμερό κριθαράκι και ντομάτα.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι χτένι
500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο ξηρό κρασί
3 ντομάτες
1/2 κουτάλι πελτέ,
αλάτι,
πιπέρι,
μπαχάρι,
κανέλα
3-4 ντοματινια κομμένα στην μέση

Εκτέλεση

Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
Μισοβραζω πρώτα το μοσχάρι (κραταω ζωμό) και μετά το σωτάρω με κρεμμύδι ψιλοκομμένο σβήνω με κρασί κ έπειτα ρίχνω τις ντομάτες περασμένες από το μουλτι και τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα κ ντοματινια και ζεστό ζωμό που έχω κρατήσει κ σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας.

Σωτάρω το κριθαράκι πρώτα κ μετά το ρίχνω στο κρέας είτε το αφήνω στη κατσαρόλα είτε το βάζω σε πήλινα στο φούρνο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά.
Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160º C για 20-25 λεπτά.
Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά.
Προς το τέλος του ψησίματος εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα γεμιστά
Επόμενο άρθροΥπέροχο cheesecake με μανταρίνια…χωρις ψήσιμο