Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Το κέικ είναι σκέτη απόλαυση! Είναι από εκείνα τα γλυκά που μόλις τα φτιάξεις, σου φτιάχνουν τη διάθεση και μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Μια πραγματικά ντελικάτη τούρτα με αφράτο παντεσπανι σοκολάτας, μια αέρινη μους τυριού και την υπέροχη ξινάδα από τα κεράσια σε ζελέ. Είναι το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό, ελαφρύ και δροσερό, και ξέρεις τι; Ακόμα και το μεγαλύτερο κομμάτι το τρως με μια ανάσα!

Cheese Κέικ με Κεράσια

Μία τούρτα από πολύστρωτο cheese κέικ με βάση σοκολατένιου παντεσπανι λευκή κρεμώδη μους τυριού και κόκκινη στρώση ζελέ με ολόκληρα κεράσια.

Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό cheese κέικ με αφράτο κέικ σοκολάτας, ντελικάτη μους τυριού και στρώση κεράσια σε ζελέ. Η τέλεια καλοκαιρινή τούρτα!

Prep Time 45 minutes
Cook Time 25 minutes
Additional Time 4 hours 10 minutes
Total Time 5 hours 20 minutes

Ingredients

Για το Κέικ Σοκολάτας (για ταψί 22-24 εκ.):

  • 3 αυγά
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 15 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 10 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη Μους Τυριού:

  • 300 γραμμάρια τυρί κότατζ (εγώ το λιώνω λίγο στο μούλτι για πιο λεία υφή)
  • 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 33% λιπαρά, παγωμένη
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 10 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη + 50 ml νερό (κρύο)

Για τον εμποτισμό του κέικ (προαιρετικά):

  • 50 ml νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για τη στρώση με κεράσια και ζελέ:

  • 300 γραμμάρια κεράσια χωρίς κουκούτσι (φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα)
  • 2 συσκευασίες ζελέ κεράσι (για 200 ml νερό η καθεμία, δηλαδή συνολικά 400 ml νερό)

Instructions

    1. Ετοιμάζω το Κέικ Σοκολάτας:

    • Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Στρώνω τον πάτο ενός ταψιού (22-24 εκ. διάμετρο) με λαδόκολλα.
    • Σε ένα μπολάκι, ανακατεύω τα στερεά υλικά: αλεύρι, κακάο, άμυλο και μπέικιν πάουντερ.
    • Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
    • Στα ασπράδια προσθέτω μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Τότε προσθέτω σταδιακά περίπου τη μισή ζάχαρη (60 γρ.) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνουν σφιχτές, γυαλιστερές μαρέγκες (να σχηματίζουν κορυφές).
    • Στους κρόκους προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη (60 γρ.) και χτυπάω σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ανοιχτόχρωμοι.
    • Ανακατεύω το ένα τρίτο από τα χτυπημένα ασπράδια με τους κρόκους, απαλά με μια σπάτουλα.
    • Κοσκινίζω μέσα στο μείγμα των κρόκων τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο κλπ.) και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω ξανά.
    • Στο τέλος, προσθέτω προσεκτικά τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια, ενσωματώνοντάς τα με απαλές κινήσεις για να μην χάσει η ζύμη τον όγκο της.
    • Αδειάζω τη ζύμη στο ταψί, την απλώνω σε κύκλο και περνάω την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα για να φύγουν οι μεγάλες φυσαλίδες αέρα.
    • Ψήνω στους 180°C για 25-28 λεπτά. Ελέγχω την ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα (πρέπει να βγαίνει καθαρή) και αν πατηθεί ελαφρά, το κέικ να επανέρχεται.
    • Αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά. Μόλις κρυώσει, το κόβω κατά μήκος της άκρης της φόρμας και το αφαιρώ. Αν θέλω, το ισοπεδώνω στο επιθυμητό ύψος (περίπου 2,5 εκ.).
    • Το τοποθετώ σε μια πιατέλα και γύρω του βάζω ένα δαχτυλίδι για συναρμολόγηση κέικ (τσέρκι), το οποίο τυλίγω με μεμβράνη (ή αλουμινόχαρτο εσωτερικά) για να βγαίνει εύκολα το κέικ μετά.
    • Αν θέλω να είναι πιο ζουμερό το κέικ, ετοιμάζω τον εμποτισμό: ζεσταίνω 50 ml νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και με ένα πινέλο το απλώνω πάνω στο κρύο κέικ.

    2. Ετοιμάζω τη Μους Τυριού:

    • Ρίχνω τη ζελατίνη στα 50 ml κρύο νερό και την αφήνω να φουσκώσει καλά (περίπου 5-10 λεπτά).
    • Χτυπάω την παγωμένη κρέμα γάλακτος (33% λιπαρά) μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί, αλλά όχι πολύ σφιχτή.
    • Σε ένα άλλο μπολ, βάζω το τυρί κότατζ (σε θερμοκρασία δωματίου) και το ανακατεύω καλά με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει λεία η κρέμα τυριού. (Εγώ το περνάω λίγο από το μούλτι για να γίνει πιο βελούδινη).
    • Λιώνω την πρησμένη ζελατίνη σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (λίγα δευτερόλεπτα) και την ρίχνω στο μείγμα του τυριού, ανακατεύοντας γρήγορα.
    • Στο τέλος, προσθέτω πρώτα μια μικρή ποσότητα από τη σαντιγί στο μείγμα του τυριού και ανακατεύω απαλά, και μετά ενσωματώνω όλη την υπόλοιπη σαντιγί με απαλές κινήσεις.
    • Καθώς η μους πήζει γρήγορα, την απλώνω αμέσως πάνω στην προετοιμασμένη βάση του κέικ στο τσέρκι και την ισιώνω.
    • Βάζω το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σκληρύνει η μους.

    3. Ετοιμάζω τη στρώση με τα κεράσια και το ζελέ:

    • Ετοιμάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml νερό (200 ml για κάθε φακελάκι). Βράζω το νερό, ρίχνω τη σκόνη ζελέ, ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
    • Αφού έχει σκληρύνει η μους, βγάζω το κέικ από το ψυγείο.
    • Απλώνω τα κεράσια χωρίς κουκούτσι (τα 300 γρ.) πάνω στην παγωμένη μους.
    • Περιχύνω τα κεράσια με το κρύο, υγρό ζελέ.
    • Βάζω το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή ιδανικά όλο το βράδυ, για να πήξει καλά και η στρώση ζελέ.

    Notes

    Σερβίρισμα:

    Όταν θέλω να το σερβίρω, αφαιρώ προσεκτικά το τσέρκι και τη μεμβράνη. Αν η μεμβράνη κολλάει, μπορώ να τη ζεστάνω προσεκτικά με ένα πιστολάκι μαλλιών γύρω-γύρω για λίγα δευτερόλεπτα. Το κόβω με ένα ζεστό μαχαίρι για καθαρές φέτες.
    Αυτό το κέικ είναι πραγματικά μια γαστρονομική απόλαυση: αφράτο παντεσπάνι, ντελικάτη μους και η ξινή γεύση των κερασιών. Ένα πολύ νόστιμο καλοκαιρινό κέικ. Σας εύχομαι επιτυχημένο ψήσιμο!

    Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή