Κέικ με κρέμα μπανάνας
Αυτό το κέικ με κρέμα μπανάνας είναι ένα πραγματικό αριστούργημα γεύσης και υφής. Η βελούδινη υφή του κέικ δένει με την πλούσια κρέμα μπανάνας, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα σας κάνει να λιγωσετε.
Τι με εντυπωσίασε:
- Η γεύση: Η κρέμα μπανάνας είναι απίστευτα γευστική, με μια γλυκιά και gleichzeitig δροσιστική γεύση. Η ώριμη μπανάνα δίνει μια ωραία φρουτώδη νότα, ενώ η βανίλια προσθέτει μια ζεστή πινελιά.
- Η υφή: Το κέικ είναι αφράτο και υγρό, με μια τέλεια ισορροπία μεταξύ πυκνότητας και ελαφρότητας. Η κρέμα είναι λεία και κρεμώδης, χωρίς να είναι βαριά.
- Η ευκολία: Το κέικ είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί, με απλά υλικά που έχετε πιθανότατα ήδη στην κουζίνα σας.
- Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις στο κέικ, όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή κομματάκια φρούτων.
Συνολικά:
Αυτό το κέικ με κρέμα μπανάνας είναι ένα υπέροχο γλυκό για κάθε περίσταση. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο πρωινό, ένα απολαυστικό brunch ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Υλικά
Για την βάση:
10 ασπράδια αυγών
10 κουταλιές ζάχαρη
το μισό από το μπέικιν πάουντερ
20 κουταλιές αλεύρι
200ml λαδι
2 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη γέμιση:
10 κρόκοι αυγών
8 κουταλιές ζάχαρη
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα Milka
2 μπανάνες
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος
Παρασκευή
Προετοιμασία της βάσης:
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτές κορυφές προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το λάδι, το νερό στα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά για να γίνει ένα συμπαγές μείγμα.
Στη συνέχεια αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει προηγουμένως με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (μέχρι δηλαδή να ροδίσουν όμορφα).
Προετοιμασία της κρέμας:
Βράζετε στον ατμό τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς (μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά).
Στο τέλος, όταν ψηθεί το μείγμα, αφαιρέστε το από τον ατμό και προσθέστε 100 γραμμάρια θρυμματισμένη λευκή σοκολάτα Milka.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια, αφήστε αυτό το μείγμα να κρυώσει.
Καθαρίζουμε δύο μπανάνες, τις σπάμε και τις χτυπαμε με το μίξερ ενώ προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη.
Στη συνέχεια, χτυπήστε χωριστά τη κρέμα γάλακτος να σφιξει πολυ καλα, στη συνέχεια προσθέστε την αναμεμειγμένη μπανάνα και την κρύα γέμιση με τ’αυγά στην σφιχτη κρέμα γαλακτος. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ζελατίνη στη γέμιση, δεν την έβαλα γιατί μου φάνηκε ότι η κρέμα ήταν αρκετά σφιχτή χωρίς
ζελατίνη.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από την κρυωμένη βάση και αφήνουμε το κέικ να σφίξει στο ψυγείο. Το κέικ φτιάχνεται πολύ εύκολα και είναι φαντστικό.