Υλικά:
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος
Για την κρέμα:
600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την επιφάνεια:
3 μήλα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100 ml χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
για την Βάση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στον πολυκόπτη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με διάμετρο 20 εκ. (με ελατήριο ή τσέρκι) και το πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη βάση.
για την Κρέμα:
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την εσάνς βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-50 λεπτά. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει μέσα στον φούρνο με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή μετά τελειως στην κουζινα και μετα το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Συναρμολόγηση: Αφού κρυώσει το cheesecake, το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα μήλα και το σιρόπι τους.
Συμβουλές:
Για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό πορτοκαλιού στην κρέμα.
Αν το σιρόπι μήλου είναι πολύ αραιό, μπορείτε να το δέσετε με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό.