Χοιρινό μπούτι σε σάλτσα μανιτάρια

Υλικά

1 κγρ χοιρινό από μπούτι,
λευκό κρασί – 100 ml
μανιτάρια – 200 g
κρέμα – 200 ml υγρού
τυρί κρέμα – 100 g
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας
νερό – 150 ml ζεστό
βούτυρο – 2 κουταλιές της σούπας.
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός – ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε το χοιρινό με αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε 50 ml κρασί και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και βάζουμε τα μανιτάρια να σιγοβράσουν. Μόλις μαλακώσουν και είναι έτοιμα, προσθέτουμε 50 ml λευκό κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά κατά βούληση, το τυρί και προσθέτουμε το αλεύρι αραιωμένο σε χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το χοιρινό, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και πουρέ πατάτας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες με σάλτσα κρασιού
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού μήλου