Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για cheesecake με λιμοντσέλο, ένα δροσερό και αναζωογονητικό επιδόρπιο που θα σας μαγέψει. Είναι ένα όνειρο για όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά ειδικά το καλοκαίρι, η έντονη γεύση του λιμοντσέλο και του λεμονιού το κάνει απλά ακαταμάχητο!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Cheesecake με λιμοντσέλο
Ανακαλύψτε τη συνταγή για cheesecake με λιμοντσέλο! Ένα δροσερό και αρωματικό γλυκό με βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό, θα χρειαστούμε:
Για τη Βάση:
- 250 γρ. Μπισκότα Digestive, τριμμένα
- 100 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
Για το Cheesecake:
- 250 γρ. Ρικότα ή Ανθότυρο
- 2 (225 γρ. το καθένα) πακέτα Τυρί κρέμα πλήρες
- 150 γρ. (¾ κούπα) Ζάχαρη
- 120 ml. (½ κούπα) Λιμοντσέλο
- 1½ κ.σ. Ξύσμα λεμονιού
- 4 Αυγά
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Για την κρέμα λεμονιού
- 120 ml. (½ κούπα) Χυμός λεμονιού
- 100 γρ. (½ κούπα) Ζάχαρη
- 2 Αυγά
- 2 κ.σ. Βούτυρο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτό το απίθανο cheesecake με λιμοντσέλο.
1. Ξεκινάω προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C βουτυρώνω καλά το εσωτερικό μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο 23 εκ.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. απλώνω το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας και ψήνω για 15 λεπτά. έπειτα το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
3. Για την κρέμα του cheesecake, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τη ρικότα μέχρι να γίνει κρεμώδης. προσθέτω το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
4. Προσθέτω το λιμοντσέλο, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάω μέχρι να ενωθούν καλά. στη συνέχεια, ρίχνω τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μόνο μέχρι να ενσωματωθούν.
5. Ρίχνω το μείγμα της κρέμας πάνω από την μπισκοτένια βάση και ψήνω στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. το γλυκό είναι έτοιμο όταν οι άκρες του έχουν σταθεροποιηθεί και το κέντρο του έχει ακόμα μια μικρή "κίνηση". το βγάζω από τον φούρνο και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Για την κρεμα λεμονιού, χτυπάω σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7. Ρίχνω το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει. το βγάζω από τη φωτιά και ανακατεύω μέσα το βούτυρο.
8. Σουρώνω την κρέμα με ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς. τέλος, το ρίχνω πάνω από το cheesecake και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλο το βράδυ.
Χρήσιμα Tips για το Cheesecake
- Θερμοκρασία υλικών: Φρόντισε όλα τα υλικά για το cheesecake να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενωθούν ομοιόμορφα και να μην σβολιάσουν.
- Σωστό ψήσιμο: Μην παραψήσεις το cheesecake. Όταν το κέντρο του έχει μια μικρή “κίνηση”, είναι έτοιμο. Θα σταθεροποιηθεί τελείως μόλις κρυώσει.
- Διακόσμηση: Αν θέλεις, μπορείς να διακοσμήσεις το γλυκό με φέτες λεμονιού ή φύλλα μέντας πριν το σερβίρεις.







