Το Cheesecake με Kinder Σοκολάτα είναι το απόλυτο γλυκό ψυγείου για τους λάτρεις της διάσημης σοκολάτας! Χωρίς ψήσιμο, με τραγανή βάση μπισκότου , αφράτη γέμιση με τυρί κρέμα και λιωμένη Kinder σοκολάτα και πλούσια γκανάς επικάλυψη. Το Kinder Bueno στην κορυφή ολοκληρώνει αυτό το εθιστικό αποτέλεσμα. Καλή σας απόλαυση!!!!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά
Για τη Βάση:
- 250 γρ. – Μπισκότα digestive (θρυμματισμένα)
- 100 γρ. – Βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
Για τη Γέμιση:
- 500 γρ. – Τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 γρ. – Σοκολάτα Kinder (λιωμένη και ελαφρώς κρυωμένη)
- 100 γρ. – Ζάχαρη άχνη
Για την Επικάλυψη (Γκανάς) & Διακόσμηση:
- 200 γρ. – Σοκολάτα Kinder
- 100 ml – Κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 9 – Kinder Bueno (κομμάτια, προαιρετικά για διακόσμηση)
Εκτέλεση
Α. Βάση Μπισκότου:
1. Θρυμμάτισμα: Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη .
2. Ενσωμάτωση Βουτύρου: Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο . Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού και να βραχεί όλο το μπισκότο .
3. Φόρμα: Το βάζουμε σε μία φόρμα (π.χ. 20 x 20 εκ. τετράγωνη ή 20-22 εκ. στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο) και μ’ ένα κουτάλι το πατάμε πάρα πολύ καλά και το στρώνουμε ομοιόμορφα .
4. Ψύξη: Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Β. Γέμιση Cheesecake:
1. Λιώσιμο Σοκολάτας (Γέμισης): Βάζουμε τα 150 γραμμάρια σοκολάτας Kinder σε ένα μπολάκι και την λιώνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων (σε χαμηλή θερμοκρασία, περίπου 30 δευτερόλεπτα). Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
2. Χτύπημα: Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη άχνη . Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα .
3. Ενσωμάτωση: Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ώστε να έχουμε μια αφράτη κρέμα .
4. Στρώσιμο: Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
Γ. Επικάλυψη & Ψύξη:
1. Γκανάς: Σε ένα μπολ βάζουμε τα 200 γραμμάρια της σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος . Τα λιώνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων για ένα λεπτό σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάς .
2. Άπλωμα: Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα, φροντίζοντας να πάει παντού.
3. Διακόσμηση: Διακοσμούμε με τα κομματάκια από το Kinder Bueno (ή με τριμμένη σοκολάτα Kinder).
4. Τελική Ψύξη: Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψύξης/Αναμονής: Τουλάχιστον 3 ώρες
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 3 ώρες και 25 λεπτά
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Άψογο No-Bake Cheesecake
Τυρί Κρέμα: Η χρήση τυριού κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου είναι απαραίτητη για να χτυπηθεί σωστά με τη ζάχαρη και να έχουμε μια λεία, αφράτη κρέμα χωρίς σβόλους.
Kinder Σοκολάτα: Η λιωμένη σοκολάτα δεν πρέπει να είναι ζεστή όταν την προσθέτετε στο τυρί κρέμα, γιατί μπορεί να αλλοιώσει την υφή. Αφήστε τη να κρυώσει μέχρι να είναι χλιαρή .
Σταθεροποίηση Βάσης: Πατήστε τη βάση των μπισκότων πολύ δυνατά στη φόρμα, ώστε να γίνει συμπαγής και να μη σπάσει κατά το κόψιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πάτο ενός ποτηριού.
Επικάλυψη: Η γκανάς πρέπει να απλωθεί όταν είναι χλιαρή . Αν κρυώσει πολύ, θα σφίξει και θα γίνει δύσχρηστη. Αντίθετα, αν είναι πολύ ζεστή, μπορεί να λιώσει την κρέμα από κάτω.
Σχετικές Συνταγές
Καλή σας απόλαυση!!!!
Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη









