Σεκερ Παρε

Υλικά

250 γρ βούτυρο
120 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγα
120 γρ σιμιγδάλι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Περίπου 430 γρ αλεύρι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
Φουντούκια καρύδια /

Για σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. νερό
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
30 γρ. τζίντζερ, σε φέτες

Παρασκευή:

Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με άχνη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.


Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού.
Αραδιάζουμε σε ταψί λαδωμένο με βούτυρο, σε απόσταση μεταξύ τους. Σε κάθε ένα, βάλτε ένα μισό Καρυδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό από το πορτοκάλι, το τζίντζερ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τα καυτά σεκέρ παρέ. Αφήνουμε 2-3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: privanya.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΈνα ταπεινό κέικ με σοκολάτα χωρίς αυγά για τον απογευματινό καφέ
Επόμενο άρθροΑφράτα τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο