Δείτε Επίσης: Ρολάκια Κολοκυθιού γεμιστά με κιμά και τυρί | Κολοκυθόπιτα με Γιαούρτι και Φέτα

Κολοκυθάκια Σουφλέ

Συστατικά

700-800 g κολοκυθάκια
120 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
περίπου 300 γρ. πιπεριά (κόκκινο & πράσινο)
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
άλας
πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (ή λαχανικό)
250 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα

Σάλτσα
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
180 g γιαούρτι (ελληνική / ξινή κρέμα)
80 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι είχνουμε το λάδι να καψει ελαφρώς και σοτάρουμε το κρεμμυδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανής 4-5 λεπτά. Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε λωρίδες. Κόβουμε όλα τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι όλες τις πιπεριές αλατίζουμε και σοτάρουμε να μαλακώσουν 4-5 λεπτά και στην συνέχει ρίχνουμε πιπέρι και ανακατευουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Σάλτσα 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε αυγά και αλάτι και χτυπάμε με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε , αλεύρι και χτυπάμε , παρμεζάνα.

Σε ένα πυρέξ 38χ32 εκ λαδωνουμε ελαφρώς την βάση του (1 κσ ελαιολαδο) και στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια και αλατίζουμε. Από πάνω στρώνουμε τις πιπεριές και ρίχνουμε και το 1/3 της σάλτσας και 100γρ τριμμένη μοτσαρέλλα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα άλλα μισα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι, και την υπόλοιπη σάλτσα.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 4 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο απλώνουμε την υπολοιπη μοτσαρέλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Ρολάκια Κολοκυθιού γεμιστά με κιμά και τυρί | Κολοκυθόπιτα με Γιαούρτι και Φέτα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΗ Αυθεντική Συνταγή για Εκμέκ
Επόμενο άρθροΜια συνταγή για σπιτική πίτα χωρίς τη… βάσανο του φύλλου