Αυτή η συνταγή για cheesecake είναι ιδανική για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο χωρίς πολύ κόπο.

Υλικά:

Για τη βάση:

1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
40 γραμμάρια ζάχαρη
90 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:

400 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
140 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά

Εκτέλεση:

Βάση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Πιέστε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκ., καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Ψήστε τη βάση για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Κρέμα:

Ενώ ψήνεται η βάση, χτυπήστε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίξτε το μείγμα κρέμας πάνω από την ψημένη βάση. Εγω διακόσμησα με φιλε αμυγδάλου
Ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Αφήστε το cheesecake να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Марина Назаревич

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια Μαλακά σαν Σύννεφα ☁️☁️☁️
Επόμενο άρθροΒουτυράτες κοτομπουκιές με σκόρδο