Εξυπηρετεί 6-8

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά

225 gr  απλό αλεύρι, κοσκινισμένο (και επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι με τα αυγά)

5 ml / 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ

175gr βούτυρο, μαλακωμένο

175γρ Ζάχαρη άχνη

Ξύσμα μισού λεμονιού

3 αυγά

30ml / 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Για τη κρέμα σοκολάτας:

100 γρ. / 4 γρ. Καλής ποιότητας γάλα ή μαύρη σοκολάτα

10 ml / 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάου

Κάνει στρογγυλό κέικ 1x7in (17.5cm)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C /

Πάρτε και τοποθετήστε ένα στρογγυλό ταψάκι 17,5 εκ 

Ανακατέψτε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ. Χυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε και χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, προσθέτοντας 2 κουταλιές αλεύρι με τα δύο τελευταία. Ανακατάτεψτε και το υπόλοιπο αλεύρι και στη συνέχεια ανακατέψτε ελαφρά και το γάλα. Γυρίστε όλο το μείγμα στο ταψάκι ψήστε για περίπου 1 ώρα μέχρι να βγει η οδοντογλυφύδα καθαρή οταν την βάζουμε μεσα στο κεικ. 

Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το για να κρυώσει.

Ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να λιώσει τη σοκολάτα είναι είτε σε bain marie είτε σε μπολ πάνω από κατσαρόλα  ζεστού νερού. Βεβαιωθείτε ότι το μπολ ταιριάζει να σταθεί πάνω απο την κατσαρόλα.  Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετήστε τα και τη σκόνη κακάο σε ένα μπολ, πάνω σε μία κατσαρολα ζεστου νερού. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.

Ρίξτε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ και δημιουργήστε ένα μοτίβο με ενα πιρουνι 

Προηγούμενο άρθροΛεπονοπιτα με τυρι μασκαρπονε….φανταστικο απλα
Επόμενο άρθροΤο καλυτερο ψημενο κοτοπουλου παρμεζανας