Αυτό το cheesecake συνδυάζει τέλεια την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση του τυριού με την δροσερή γλυκύτητα της μαρμελάδας φράουλα. Η βάση μπισκότου προσθέτει μια τραγανή υφή που ισορροπεί τέλεια το υπόλοιπο γλυκό.

Συνολικά, αυτό το cheesecake είναι ένα υπέροχο γλυκό για κάθε περίσταση.

Απαραίτητα προϊόντα για την βαση:

300 γρ μπισκότα
100 γρ βούτυρο

Για την κρέμα:
4 αυγά
500 γρ τυρί κρέμα
100 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ μαγειρική κρέμα
250 γρ ζάχαρη άχνη
2 κ.σ άμυλο καλαμποκιού
10 γρ βανίλια
1 κ.γ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Το βούτυρο λιώνει. Τα μπισκότα θρυμματίζονται. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε ταψί με πάτο που πέφτει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αλείφουμε τα πλαϊνά του ταψιού με λάδι και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε σε αυτά την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μετά τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε το κορν φλαουερ, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στο ταψί. Δεδομένου ότι το cheesecake ψήνεται σε ταψί με νερό καλό είναι να καλύψετε την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην μπει νερό κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 – 60 λεπτά.
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 60 λεπτά για να μην σκάσει.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, καλό είναι να μείνουμε για λίγες ώρες ακόμα μέχρι να κρυώσει τελείως. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα επάνω στην κρέμα, ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή όρεξη!