Cheesecake με Μήλα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η απαλή κρέμα τυριού, το τραγανό μπισκότο και η ζεστή επικάλυψη μήλου-πορτοκαλιού δημιουργούν μια τέλεια ισορροπία. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη βάση:

  • Μπισκότα πτι μπερ: 250 γρ.
  • Βούτυρο αγελάδος λιωμένο: 100 γρ.
  •  

Για την κρέμα:

  • Τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου): 600 γρ.
  • Αυγά: 3
  • Κρέμα γάλακτος: 200 ml
  • Ζάχαρη άχνη: 200 γρ.
  • Εσάνς βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι

Για την επικάλυψη μήλου:

  • Μήλα: 3
  • Καστανή ζάχαρη: 2 κουταλιές της σούπας
  • Κανέλα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Χυμός πορτοκαλιού: 100 ml

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάμε τη συνταγή ετοιμάζοντας πρώτα τη βάση.

Τρίβουμε τα μπισκότα στον πολυκόπτη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με διάμετρο 20 εκ. (με ελατήριο ή τσέρκι) και το πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη βάση.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την εσάνς βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-50 λεπτά. Το Cheesecake με Μήλα πρέπει να σταθεροποιηθεί στις άκρες, ενώ το κέντρο να παραμένει ελαφρώς «κουνιστό».

Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει μέσα στον φούρνο με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή. Μετά το αφήνουμε τελείως στην κουζίνα και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Αυτό βοηθάει ώστε να μην σπάσει η επιφάνεια.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.

Συναρμολόγηση: Αφού κρυώσει τελείως το Cheesecake με Μήλα, το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα μήλα και το σιρόπι τους.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 40-50 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 65-75 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: Τουλάχιστον 4 ώρες (για το κρύωμα στο ψυγείο).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό πορτοκαλιού στην κρέμα. Δοκιμάστε κι άλλες συνταγές με τυρί κρέμα για έμπνευση.

Αν το σιρόπι μήλου είναι πολύ αραιό, μπορείτε να το δέσετε με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό. Αυτό θα κάνει την επικάλυψη του Cheesecake με Μήλα πιο πλούσια.

Για να είναι η βάση πιο τραγανή, ψήστε τη μόνη της για 10 λεπτά στους 170°C, πριν προσθέσετε την κρέμα. Δείτε ιδέες για δροσερά γλυκά.


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Κέικ Μήλου με Καρύδια

Cheesecake Σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Μηλόπιτα Τραγανή