Μπατζίνα σπιτική

Υπέροχη μπατζίνα σπιτική για το ξεκίνημα της βδομάδας με κόκκινη κολοκύθα και μπόλικη φέτα.

Υλικά

800-1000 γρ. Κολοκύθα τριμμένη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
300 γρ φέτα
200γρ αλεύρι ΓΟΧ
100γρ καλαμποκάλευρο + λίγο ακόμα για πασπάλισμα πάνω και κάτω στο ταψί
300ml ξυνογαλα
100 ml ελαιόλαδο
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, σπόροι κολιανδρου
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος για την επιφάνεια της πίτας

Εκτέλεση

Τρίβω την κολοκύθα στο χοντρό του τρίφτη. Τρίβω και το κρεμμύδι. Αλατιζω, αφήνω να πιάσει κάνα 15λεπτο και στύβω καλά να βγουν τα υγρά και των δύο. Προσθέτω τη φέτα και τα μπαχαρικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το ξυνόγαλα και το λάδι με το σύρμα. Ρίχνω μέσα στα υγρά τα αλεύρια. Ανακατεύω να δημιουργηθεί χυλός μέτριος σε πυκνότητα. Ρίχνω τον αλευροχυλό στην κολοκύθα κι ανακατεύω καλά με κουτάλι.

Βουτυρωνω ένα σινί και το πασπαλίζω με λίγο καλαμποκάλευρο για να κάνει κρούστα. Απλώνω το μείγμα και από πάνω πάλι πασπαλίζω με καλαμποκάλευρο και ριχνω κομματάκια βουτυρου εδώ και εκεί.


Ψήνω κάτω σχάρα αντιστάσεις στους 180ο για περίπου 1 ώρα.

ΠΗΓΗRoula Hatzispirou
Προηγούμενο άρθροΡολό Πατάτας γεμιστό με σπανάκι ανθότυρο κιμά και σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΨητές μελιτζάνες σκορδάτες