Κοπεγχάγη Καρυδόπιτα Σιροπιαστή

H συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Η Κοπεγχάγη Καρυδόπιτα Σιροπιαστή είναι ένα γλυκό που αποτελείται από δύο στρώσεις φύλλου κρούστας, γεμιστές με μια ζουμερή και αρωματική καρυδόπιτα. Το γλυκό περιχύνεται με ένα γλυκό σιρόπι από ζάχαρη και μέλι, το οποίο του δίνει μια μοναδική νοστιμιά και γεύση.

Η Κοπεγχάγη Καρυδόπιτα Σιροπιαστή είναι ένα γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί σε κάθε περίσταση. Είναι ιδανική για γιορτές, γενέθλια ή απλά για να απολαύσετε ένα νόστιμο και χορταστικό γλυκό.

Εδώ είναι μερικά σχόλια για το γλυκό:

  • Η γέμιση είναι πεντανόστιμη και η υφή της είναι τέλεια.
  • Το σιρόπι είναι αρωματικό και γλυκό, και δένει τέλεια με τη γέμιση.
  • Το γλυκό είναι αφράτο και εύθρυπτο, και η γεύση του είναι έντονη και καρυδάτη.

Συνολικά, η Κοπεγχάγη Καρυδόπιτα Σιροπιαστή είναι ένα εξαιρετικό γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γρ
260 γρ Βούτυρο λιωμένο Αγελαδινό

Για την Καρυδόπιτα
8 Ασπράδια
8 Κρόκους Αυγών
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Σιμιγδάλι χοντρό
1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 Βανίλιες
10 γρ Μπεικιν Παουντερ
30 γρ Κονιάκ
160 γρ Καρύδια τριμμένα

Για το Σιρόπι
1 λίτρο Νερό
800 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλα
Χυμό από μισό Λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή, στον καθαρό κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγού και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτημα μαρέγγα
Σταματάμε το μίξερ αδειάζουμε τη μαρέγκα σε ένα καθαρό μπολ και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε
Στον ίδιο κάδο ρίχνουμε τους κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για περίπου 5 με 7 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ωραία αφράτη κρέμα

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύεται ώστε να ενσωματωθει μ τα αυγά
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια τα μπαχαρικά με το μπέικιν πάουντερ τη βανίλια και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα που φτιάξαμε στο μείγμα της καρυδόπιτας και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μη χαθεί ο όγκος της
Ετοιμη και αφράτη η καρυδόπιτά μας την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε

Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 33 εκατοστά και ξεκινάμε να απλώνουμε τα φύλλα μας στρώνουμε σταυρωτά τα φύλλα ώστε να προεξέχουν οι άκρες τους και βουτυρώνουμε καθένα ξεχωριστά
Στρώνουμε τα φύλλα έτσι όπως ακριβώς κάνουμε και στο γαλακτομπούρεκο ώστε να ενσωματωθεί μέσα σε αυτά ή καρυδόπιτα
Συνολικά τοποθετούμε 6 φύλλα κάτω και 6 φύλλα από πάνω

Μόλις τοποθετήσουμε και το έκτο φύλλο και το βουτυρώσουμε αδειάζουμε όλο το μείγμα της καρυδόπιτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα καλύπτουμε την καρυδόπιτα με τα φύλλα που είχαμε αφήσει να προεξέχουν βουτυρώνοντάς τα φυσικά αφού καλύψουμε
την καρυδόπιτα με τα φύλλα που προεξύχαν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα που είχαμε κρατήσει με τον τρόπο που θέλετε εσείς φυσικά μπορείτε να τα βάλετε και κάπως τσαλακωμένα μην ξεχνάτε να βουτυρώνεται κάθε φύλο που βάζετε
ώστε να έχουμε και καλύτερο ψήσιμο

Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα χαράσουμε ελαφρώς στην κοπεγχάγη και είμαστε έτοιμοι να την ψήσουμε εγώ έφτιαξα τα φύλλα σε κοθρο στεφανιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά λίγο

Πριν βγει η κοπεγχάγη από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι όπου ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού έτοιμη ψημένη η κοπεγχάγη με απίστευτα αρώματα την σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι ζεστή
με το ζεστό σιρόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυδόπιτα με κρέμα

Καρυδόπιτα με κρέμα

Τολμώ να πω ότι δεν το αγαπώ απλώς μα το λατρεύω και οι αντιστάσεις μου απέναντί στην Καρυδόπιτα με κρέμα είναι μηδενικές.

Υλικά

Για την καρυδοπιτα
10 αυγα
10 κουταλιες καρυδι
10 κουταλιες φρυγανια
10 κουταλιες ζαχαρη
1 κουταλια κανελλογαρυφαλλο
1 κουταλια μπεκιν
Λιγο κονιακ

Σιροπι
3 ποτηρια ζαχαρη
3 ποτηρια νερο
Χυμο μισου λεμονιου

Κρεμα
1 λιτρο γαλα
60 γρ κορν φλαουερ
40 γρ αλευρι
200 γρ ζαχαρη
3 κροκους
2 βανιλιες

Εκτέλεση

για την καρυδόπιτα
Χτυπαμε χωριστα κροκους και ασπραδια (για την μαρέγκα)
Κροκους και ζαχαρη πολυ καλα και στην συνεχεια τα υπολοιπα και στο τελος την μαρεγκα
Ταψι νο 32 για 45 λεπτα στους 180 Την αφηνουμε να κρυωσει

για το σιρόπι
Βραζουμε για πεντε λεπτα
Κρυο γλυκο καυτο σιροπι

για την κρέμα
Τα βραζουμε να πηξει και στο τελος προσθετουμε 50 γρ βουτυρο
Την αφηνουμε να κρυωσει βαζοντας απο πανω σελοφαν για να μην πιασει κρουστα


Μετα απο 3-4 ωρες στο ψυγειο χτυπαμε μια κρεμα γαλακτος

και την ενσωματώνουνε στην κρέμα πατισερι
Οταν κρυωσει το γλυκο την βαζουμε απο πανω και ριχνουμε καρυδι
Η κρεμα δεν ειναι απαραιτητη μπορουμε να αφησουμε σκετη την καρυδοπιτα ή να κανουμε ενα γλασο σοκολατας με 200 γρ κουβερτουρα και 200γρ κρεμα γαλακτος
Το ταψι που εχω εγω σημερα ειναι 40χ40 και εκανα μιαμιση δοση καρυδοπιτας και το σιροπι το διπλασιασα

Καλή Απόλαυση

H συνταγή είναι από τις Οι νοστιμιές της Σοφίαςβρείτε κι άλλες συνταγές εκεί

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κρέμα !

Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κρέμα !

Η Συνταγή είναι της κας Kiki Kyriaki από της ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Υλικά

7 αυγα
300 γρ κοπανισμένα καρύδια
200 γρ ζαχαρη
50 γρ καλαμποκέλαιο
200 γρ σιμιγδαλι ψιλό
100 γρ αλευρι γοχ
1 φακ μπεικιν
2 φακ βανιλλιες
3 κ σ κακαο σε σκονη
Ενάμιση κ γλ κανέλλα
Ενα τεταρτο κ γλ γαρυφαλλο
Ενα τεταρτο κ γλ μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι
500 γρ ζαχαρη
500 γρ νερο
Φλουδα απο λεμονι
2 κσ κονιάκ
1 μικρο κομματακι βουτυρο

για την κρέμα
6 κροκοι απο αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 λιτρο γαλα
100 γρκορν φλαουρ
100 γρ βουτυρο αγελαδινο
2 βανιλλιες

Εκτέλεση

Χτυπαμε με το μιξερ χειρος πρωτα τα αυγα (σε θερμοκρασία δωματιου))με τη ζαχαρη κ τις βανιλλιες…..κ στη συνεχεια ολα τα υπολοιπα υλικα…στο τελος αφηνω τα καρυδια κ τα ανακατευω με το συρμα χειρος..
Σε προθερμασμένο φουρνο στους 170 με αερα ψηνω για 45′ (αναλογα το φουρνο παντα)
Ταψί 30×40 βουτυρωμένο
Την αφηνω να κρυωσει καλα

κ ετοιμαζω το σιροπι

Βλαζω όλα υλικά μαζί και αφήν να βρασουν για 10 λεπτά, αποσυρω απο τη φωτια …κ το ριχνω πανω στην κρυα καρυδοπιτα…
Αφηνω στην ακρη να κρυωσει..

κ ετοιμάζωτην κρέμα ….
Ανακατευω με το συρμα χειρος στο γαλα τους κροκους….ριχνω το κορν φλαουρ…..στη συνεχεια ριχνω κ τη ζαχαρη…ανακατευω πολυ καλα…βαζω το κατσαρολακι στη φωτια …ριχνω τις βανιλλιες κ ανακατευω συνεχως…στο τελος ριχνω το βουτυρο κ ανακατευω πολυ πολυ καλα εως να δεσει η κρεμα….
Την ριχνω πανω στην σιροπιασμενη καρυδοπιτα κ βαζω πανω μια μεμβρανη οπως ειναι ζεστη η κρεμα(για να μην πιασει πέτσα)………..αφηνω να κρυωσει……κ …πασπαλιζω με τριμμενα καρυδια…..

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με σπιτικό φύλλο: Η απόλυτη συνταγή για κάθε περίσταση
Επόμενο άρθροΤο “Ραβάνι” της Αντας