Σύμφωνα με το μύθο, δημιουργήθηκε από μια ομάδα θρησκευόμενων Καταλανών που προσκάλεσαν έναν ιερέα να τους επισκεφθεί.
Έφτιαξαν πουτίγκα, αλλά αποδείχτηκε πολύ ρευστή. Για να της δώσουν σχήμα, την πασπαλίζουν με ζάχαρη , καραμελώνουν τη ζάχαρη με καυτό σίδερο (βλέπε φωτό)

 
Ο παπάς έσπασε την καραμέλα και είδε έκπληκτος: “Κρέμα!”

Υλικά

600 ml γάλα
6 κρόκοι αυγών
120 γρ ζάχαρη
20 γρ άμυλο
1 μεγάλη φλούδα πορτοκαλιού
1 μεγάλη φλούδα λεμονιού
ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Βάζεις σε χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι με το γάλα, την κανέλα και τις φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Μόλις πάρει βράση, το αφήνεις στην άκρη, αφαιρώντας τις φλούδες και την κανέλα.
Χτυπάς σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το άμυλο. Έπειτα, ρίχνεις το μείγμα στο γάλα, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να βράσει για 4-5′ μέχρι να δέσει.

Σουρώνεις την κρέμα με μία ψιλή σήτα, την μοιράζεις σε μπολάκια και την τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για το σερβίρισμα, ρίχνεις 2 κ.γ. ζάχαρη και την καις. Αν επιθυμείς, μπορείς να προσθέσεις και φρέσκα φρούτα σαν toppings.
Αποφάσισα να δοκιμάσω αν είναι δυνατόν να προετοιμάσω την καραμέλα εκ των προτέρων και να χύσω ζεστή.

Εύκολο επιδόρπιο, μου άρεσε