Δίπλες με ούζο

Οι δίπλες με ούζο και πορτοκάλι είναι μια ενδιαφέρουσα συνδυαστική γεύση. Το ούζο προσθέτει μια αρωματική νότα και μια ελαφριά γλυκύτητα, ενώ το πορτοκάλι προσφέρει φρεσκάδα και ζουμερότητα. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να δώσει μια νέα διάσταση στην απόλαυση των διπλών. Προτείνω να τις δοκιμάσετε και να απολαύσετε αυτήν την ανανεωμένη γεύση!

Υλικά Συνταγής

5 αυγά
1 ποτηράκι του λικέρ ούζο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ποτηράκι του λικέρ χυμό πορτοκαλιού
1 ποτηράκι του λικέρ λάδι
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
λάδι για το τηγάνισμα
καρύδια χονδροκομμένα και κανέλα για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια μέλι
1 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και το ούζο. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το χυμό του και το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ένα ποτηράκι λάδι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αποσπάτε από τη ζύμη κομμάτια και τα ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Κόβετε τα φύλλο σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια με ροδελάκι ή κοφτερό μαχαίρι. Σε κάθε δίπλα κάνετε δυο μικρές σχισμές.

Σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Βυθίζετε κατόπιν μερικές δίπλες και τις τηγανίζετε, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες δίπλες. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίσουν πάνω απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας αρχικά το νερό και στη συνέχεια ρίχνετε το μέλι -ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει. Περιχύνετε με το σιρόπι μελιού τις δίπλες και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα και την κανέλα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

χριστουγενιατικες διπλες

Συστατικά

2 κσ ζάχαρη 
2 κσ μαγειρική σόδα 
350-400g αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
5 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
χυμός 1 λεμονιού
χυμός 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύδι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
μια πρέζα αλάτι
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι
1/4 ζάχαρης
1/4 από ένα φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι μέλι
χυμό 1/2 λεμονιού
1 ραβδί κανέλας
150 γρ. Καρύδια ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Τοποθετήστε τα ασπράδια των αυγών στο μπολ του ενός μπλέντερ, μαζί με ένα τσίμπημα αλατιού. Βεβαιωθείτε ότι τα ασπράδια το μπολ και τα εξαρτήματα χτυπήματος είναι καθαρά και χωρίς από οποιοδήποτε νερό. Ανακατέψτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου το μείγμα είναι πολύ παχύ και γυαλιστερό (μαρέγκα).
Προσθέστε τους κρόκους των αυγών ένα κάθε φορά, ενώ αναμιγνύετε και περιμένετε να απορροφηθεί , πριν προσθέσετε άλλο. Σε ένα μπολ προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τη σόδα και ανακατέψτε, μέχρι να διαλυθεί και να ρίξτε το μέσα στο μείγμα των αυγών. Προσθέστε το λευκό κρασί και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη και κοσκινίστε το αλεύρι. Προσθέστε το λάδι και ζυμώστε τη ζύμη χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, μέχρι να γίνει μαλακιά και ελαστική, και όχι κολλώδες (αν είναι κολλώδες, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι).
Ξεχωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια, καλύψτε με κάποιο πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε κάθε τμήμα της ζύμης σε λεπτά φύλλα ορθογωνίου. 

Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20×15 εκατοστά. Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.

Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα,  με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Προετοιμάστε το σιρόπι για τις διπλές. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα όλα τα συστατικά του σιροπιού και φέρετε το βράσιμο. βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (μην ανακατεύετε το σιρόπι).
Τοποθετήστε τις δίπλες σε μια πιατέλα που σερβίρει και ψιλοβρέξτε με το σιρόπι (ή αν τους αρέσει πολύ σιρόπι, βυθίστε το σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα). Πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια και κανέλα.
Εναλλακτικά, απλά θερμαίνετε το μέλι, βρέξτε τις διπλές και γαρνίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια.

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Φρατζολάκια ψωμιού…για σαντουιτς – burger
Επόμενο άρθροΤο απλό σπιτικό κέικ είναι το καλύτερο για τον καφέ σας