Δροσερό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου χωρίς μίξερ
Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της σοκολάτας που θέλουν να απολαύσουν ένα δροσερό και νηστίσιμο γλυκό χωρίς κόπο!
Πλεονεκτήματα:
- Εύκολο: Η συνταγή είναι πολύ απλή και δε χρειάζεται μίξερ.
- Γρήγορο: Το γλυκό ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.
- Νηστίσιμο: Κατάλληλο για vegan και όσους νηστεύουν.
- Δροσερό: Ιδανικό για ζεστές ημέρες.
- Πλούσιο σε γεύση: Η σοκολάτα και το μπισκότο συνδυάζονται τέλεια.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, φρούτα ή σιρόπι για επιπλέον γεύση.
- Αν θέλετε πιο πηχτή κρέμα, βάλτε λίγο περισσότερο κορν φλάουρ.
- Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό με σαντιγί, τρούφα ή φρέσκα φρούτα.
Συνοψίζοντας:
Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν ένα δροσερό και νηστίσιμο γλυκό. Σίγουρα θα ικανοποιήσει όλες τις σοκολατένιες σας επιθυμίες!
Υλικά
325 γρ. αλεύρι γοχ
70 γρ. κακάο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. νερό
200 γρ. γάλα vegan (είτε αμυγδάλου είτε καρύδας κλπ)
1 κ.γλ σόδα
1 κ.σ ξύδι
Για την κρέμα
1,5 λίτρο σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου
100 γρ. κορν φλαουρ
30 γρ. ζάχαρη προαιρετικά
1 πακέτο τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε τη ζάχαρη τη σόδα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το κακάο κοσκινισμένο.
Προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το ξύδι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη με λεία υφή.
Αλείφουμε το ταψάκι μας με λίγο ηλιέλαιο και ρίχνουμε τη ζύμη μας. Απλώνουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 25 λεπτά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη (φυλάμε 100 ml για το παντεσπάνι).
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα την οποία βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε το παντεσπάνι απ το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.
Τρυπάμε το παντεσπάνι μας με ένα καλαμάκι και ρίχνουμε το γάλα που είχαμε κρατήσει να ποτίσει καλά το παντεσπάνι μας.
Μόλις πήξει η κρέμα την περιχύνουμε πάνω απ το παντεσπάνι.
Την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη να μη μας κάνει πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα.
Βγάζουμε απ το ψυγείο πασπαλίζουμε με τρούφα και είναι έτοιμο να το γευτούμε.
Φουλ σοκολατένιο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας!!!!!
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!!!
Καλή επιτυχία
Για περισσότερες ωραίες συνταγές κάντε εγγραφή στο Youtube εδώ