Δείτε Επίσης: Καρυδόπιτα με φύλλο !!! | Καρυδόπιτα με Κρέμα και Σοκολάτα
Η εύκολη καρυδόπιτα είναι ένα κλασικό σιροπιαστό γλυκό που όλοι αγαπάμε. Η υφή της είναι αφράτη σαν κέικ, ενώ το σιρόπι με το κονιάκ της δίνει ένα υπέροχο άρωμα. Εγώ την απολαμβάνω με ένα φλιτζάνι καφέ και πάντα εξαφανίζεται αμέσως από το ταψί.
Υλικά
¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1φλ. σπορέλαιο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 μπείκιν πάουντερ
1 βανιλλίνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
Λιγο γαρύφαλλο σκόνη
6 αυγά
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
2 φ. νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζί. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρύδια και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον κάτω τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλτε το σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη.
Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!
απο Αργυρω Βλαχογιάννη
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η καρυδόπιτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Καρύδια: Το να ανακατέψετε τα καρύδια με το αλεύρι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Έτσι, τα καρύδια δεν θα βουλιάξουν στον πάτο του ταψιού κατά το ψήσιμο και θα μείνουν ομοιόμορφα μέσα στο γλυκό.
- Σιρόπι: Η βασική αρχή για όλα τα σιροπιαστά είναι να σιροπιάζετε κρύο γλυκό με χλιαρό ή ζεστό σιρόπι. Έτσι, απορροφάται όλο το σιρόπι σωστά και το γλυκό δεν λασπώνει.
- Φούρνος: Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας. Ελέγξτε αν είναι έτοιμη με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα.
Δείτε Επίσης: Καρυδόπιτα με φύλλο !!! | Καρυδόπιτα με Κρέμα και Σοκολάτα
Καλή Όρεξη








