Δείτε Επίσης: Η Καρυδόπιτα όπως δεν έχετε φτιάξει ποτέ | Καρυδόπιτα !!!! η πιο αφράτη,εύκολη,γευστική

Καρυδόπιτα με Κρέμα και Σοκολάτα

Υλικά

1 αυγό
1 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια 200 ml
1 φλιτζάνι 200 ​​ml γάλα
1 φλιτζάνι 200 ​​ml αλεύρι
1 φλιτζάνι 200 ​​ml ζάχαρης (μείωσα την ποσότητα, έτσι πρόσθεσα λιγότερη ζάχαρη)
Μισό φλιτζάνι 200 ​​ml λαδιού
1 σακουλακι μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:

2 σακούλες κρεμα βανίλια Γιώτης
5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
600 ml γάλα (3 φλιτζάνια των 200 ml)
125 γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση

Λίγη σοκολάτα για να πασπαλίσουμε
Για να φτιάξουμε το κέικ, θα σπάσουμε πρώτα ένα αυγό και θα προσθέσουμε ζάχαρη σε αυτό και μετά θα το χτυπήσουμε με ένα μίξερ. Συνιστώ να βγάλετε το αυγό από το ψυγείο λίγο νωρίτερα, ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε τα άλλα συστατικά στα αυγά και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Ρίξτε το μείγμα μπισκότου σε έναν λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαστάσεων 22×22 cm. Ένα ταψί μεσαίου μεγέθους θα ταιριάζει απόλυτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 25-30 λεπτά.

Όταν βγάζετε το μπισκότο από το φούρνο, αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει λίγο και φτιάξτε την κρέμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Την φτιάχνουμε δίνοντας δύο σακούλες κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Διαχωρίστε ένα μικρό μέρος από 600 ml γάλα(ι φλυτζάνι) και ρίξτε το στην κρέμα γιωτης, στη συνέχεια ανακατέψτε για να πάρετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα στην φωτιά και ανακατευουμε, και όταν βράσει, μειώστε τη
θερμοκρασία και ρίξτε το μείγμα της κρέμας Γιώτης.

Ανακατέψτε την πουτίγκα συνέχεια μέχρι να πήξει και αφήστε για λίγα λεπτά να κρυώσει και μετά προσθέστε το βούτυρο σε κύβους. Ρίξτε πάνω από το κέικ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για να σφίξει καλά.
Μετά από αυτό μπορείτε να τρίψετε λίγη σοκολάτα. Χρησιμοποίησα σοκολάτα εάν δεν έχετε σοκολάτα, μπορείτε επίσης να πασπαλίζετε με αλεσμένα καρύδια.

 

Δείτε Επίσης: Η Καρυδόπιτα όπως δεν έχετε φτιάξει ποτέ | Καρυδόπιτα !!!! η πιο αφράτη,εύκολη,γευστική

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα σοκολάτας με καρύδια
Επόμενο άρθροΤο Μπακλαβαδάκι αυτό η σοκολάτα το απογειώνει