Εύκολη Σπανακοτυρόπιτα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η σπανακοτυρόπιτα είναι τέλεια για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα ή σνακ. Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά εύκολα διαθέσιμα. Η πίτα ψήνεται σε 25 λεπτά και είναι τραγανή εξωτερικά και ζουμερή εσωτερικά. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για τη γέμιση:
- Σπανάκι: 500 γρ.
- Κόκκινο κρεμμύδι: 1
- Σκόρδο: 2 σκελίδες
- Φέτα: 200 γρ.
- Φρέσκος μαϊντανός
- Ελαιόλαδο
Για το μείγμα:
- Αυγά: 3
- Γάλα: 120 ml
- Αλεύρι: 150 γρ.
- Αλατοπίπερο
Για την επικάλυψη:
- Μοτσαρέλα τριμμένη: 100 γρ.
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάμε και κόβουμε το σπανάκι με το μαχαίρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει, τρίβουμε μέσα το σκόρδο και μετά προσθέτουμε το σπανάκι.
Ανακατεύουμε στο τηγάνι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτεί. Όταν το σπανάκι έχει πλέον μαλακώσει, το αλατίζουμε, ρίχνουμε και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολάκι σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το σπανάκι στο υγρό μείγμα των αυγών, ρίχνουμε τη φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι τύπου pyrex, αδειάζουμε το μείγμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Η Εύκολη Σπανακοτυρόπιτα είναι τώρα έτοιμη για ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 5 λεπτά (για το μαγείρεμα του σπανακιού).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να γίνει ακόμα πιο τραγανή η Εύκολη Σπανακοτυρόπιτα, μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος του αλευριού με καλαμποκάλευρο. Δοκίμασε να προσθέσεις λίγο γιαούρτι στο μείγμα για περισσότερη υγρασία.
Αντί για σπανάκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χόρτα ή πράσο. Δες και άλλες πίτες χωρίς φύλλο για έμπνευση.
Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε τη μοτσαρέλα με γραβιέρα ή κεφαλοτύρι. Δες ιδέες για αλμυρές συνταγές.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι
Σήμερα σκέφτηκα να φτιάξω μια γρηγορη Σπανακοτυρόπιτα ψημένη στο τηγάνι σε μόλις 10 λεπτά
Υλικά
400 γρ αλεύρι 00
1 φακελάκι μαγιά στιγμής για πίτσα
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Νερό κατά βούληση για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα
για τη γέμιση
300 γρ σπανάκι σοταρισμένο σε τηγάνι με σκόρδο, λάδι και αλάτι.
2 αυγά + 1 ασπράδι
50 γρ παρμεζάνα κομμένο σε μικρά κομμάτια ή φέτα
1 κρόκο αυγού για να αλείψετε από πάνω.
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, τη μαγιά, προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο από μια ομοιογενή ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Αλείφουμε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι περίπου 26-28 εκ
Ανοίγετε το πρώτο φύλλο, το βάζετε στο τηγάνι, προσθέτετε τα αυγά στο σπανάκι και γεμίζετε πάνω απο την βάση ζυμης , προσθέτετε το τυρί από πάνω, ανοίγετε το δεύτερο φύλλο, σκεπάζετε τηνν πίτα, γυρίζετε τις άκρες, αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνω για 5-6 λεπτά το αναποδογυρίζω βάζω λαδόκολλα στο καπάκι το αναποδογυρίζω και το μαγείρεψα για 4 λεπτά
Σε περίπου20 λεπτά έχω έτοιμο το βραδινό
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana













