Γαλατόπιτα χωρίς φύλλα

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλα: Εύκολη συνταγή για κλασική και παραδοσιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με γλυκιά και αρωματική κρέμα βανίλιας!

Υλικα

1 & 1/2 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλο
1/2κουτάλι του γλυκού κανέλα.
3 βανιλάκια
3 αυγά
50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζω το γάλα να ζεσταθεί, ρίχνω ζάχαρη, σιμιγδάλι, κανέλα,βανιλακια και ανακατεύω μέχρι να
πήξει, βγάζω από την φωτιά ρίχνω το βούτυρο ανακατεύω, χτυπάω τα αυγά και τα ρίχνω στην
κρέμα ανακατεύοντας μετά σε λαδωμένο ταψί και Ψήνω στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.!!!
Σερβίρω με Άχνη και κανέλα Απλά τέλεια !!!

Η Συνταγή είναι της Ευγενια Ζακκα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά  (για παραλληλόγραμμο σκεύος περί τα 3-χ40εκ ή στρογγυλο 40 εκατ)

2 λίτρα γάλα
2 φλ σινιγδάλι ψιλό
2-2,5 φλ ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
1/2 πακέτο βούτυρο (125 γρ) σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
2 Βανίλιες (κουτάκια) ή ξύσμα από ένα στικ βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ετοιμάζετε την γαλατόπιτα
Σε κατσαρόλα με μέτρια φωτιά βάζετε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τις βανίλιες ή το ξύσμα. Προσθέτετε το βούτυρο, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλησει το μείγμα και σβολιάσει.
Οταν αρχίσει να πήζει αποσύρετε από την φωτιά και προσθέστε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπημένα.
Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αδειάζετε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνετε την Γαλατοπιτα:
Ψήνετε για 1 ωρα στους 180 βαθμούς μεχρι η γαλατόπιτα να πάρει καλά χρώμα καινα εχει μια ωραία κρουστα

ΠΗΓΗ: Theni Sotiropoulou

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Φούρνου μπαχαράτες
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοτόπουλο στο φούρνο