Σπανακοτυρόπιτα

Πεντανόστιμη και γρήγορη!

Αυτή η σπανακοτυρόπιτα είναι τέλεια για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα ή σνακ. Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά εύκολα διαθέσιμα. Η πίτα ψήνεται σε 25 λεπτά και είναι τραγανή εξωτερικά και ζουμερή εσωτερικά.

Μου άρεσε:

  • Η ευκολία της συνταγής.
  • Η γρήγορη προετοιμασία.
  • Η τραγανή κρούστα.
  • Η γευστική γέμιση σπανακιού και τυριού.

Θα πρότεινα:

  • Να προσθέσετε λίγο άνηθο ή μαϊντανό στη γέμιση για επιπλέον γεύση.
  • Να σερβίρετε την πίτα με ζεστό τσάι ή καφέ.

Συνολικά:

Μια εξαιρετική συνταγή για σπανακοτυρόπιτα που είναι γρήγορη, εύκολη και νόστιμη. Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!

Βαθμολογία: 5/5

Υλικά:

Σπανάκι 500 γρ
Ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 αυγά
Γάλα 120 ml
Αλεύρι 150 γρ
Αλατοπίπερο
Φέτα 200γρ
Μοτσαρέλα τριμμένη 100 γρ
Φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε το σπανάκι με το μαχαιρι και το αφήνουμε στην άκρη
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μόλις μαλακώσει τρίβουμε μέσα το σκόρδο και μετά προσθέτουμε το σπανάκι
Ανακατεύουμε το τηγάνι σκεπάζουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτεί
Σε ένα μπολάκι σπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι ανακατέβουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη
Οταν το σπανάκι έχει πλέον μαλακώσει το αλάτίζουμε ρίχνουμε και το πιπέρι και ανακατέβουμε
Προσθέτουμε το σπανάκι στο υγρό μείγμα του αυγών ρίχνουμε τη φέτα μαϊντανό ψιλοκομμένο ανακατέβουμε
Λαδώνουμε ένα ταψάκι τύπου pyrex αδειαζουμε το μείγμα το απλώνουμε και από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 λεπτά

σπανακοτυρόπιτα

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι

Σπανακοτυρόπιτα

Σήμερα σκέφτηκα να φτιάξω μια γρηγορη Σπανακοτυρόπιτα ψημένη στο τηγάνι σε μόλις 10 λεπτά 😋

Υλικά

400 γρ αλεύρι 00
1 φακελάκι μαγιά στιγμής για πίτσα
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Νερό κατά βούληση για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα

για τη γέμιση
300 γρ σπανάκι σοταρισμένο σε τηγάνι με σκόρδο, λάδι και αλάτι.
2 αυγά + 1 ασπράδι
50 γρ παρμεζάνα κομμένο σε μικρά κομμάτια ή φέτα
1 κρόκο αυγού για να αλείψετε από πάνω.

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, τη μαγιά, προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο από μια ομοιογενή ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Αλείφουμε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι περίπου 26-28 εκ
Ανοίγετε το πρώτο φύλλο, το βάζετε στο τηγάνι, προσθέτετε τα αυγά στο σπανάκι και γεμίζετε πάνω απο την βάση ζυμης , προσθέτετε το τυρί από πάνω, ανοίγετε το δεύτερο φύλλο, σκεπάζετε τηνν πίτα, γυρίζετε τις άκρες, αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνω για 5-6 λεπτά το αναποδογυρίζω βάζω λαδόκολλα στο καπάκι το αναποδογυρίζω και το μαγείρεψα για 4 λεπτά
Σε περίπου20 λεπτά έχω έτοιμο το βραδινό

Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΑρνίσια Ωμοπλάτη Στο Φούρνο, Γλασαρισμένη Με Μέλι, Χυμό Πορτοκαλιού Και Πάπρικα
Επόμενο άρθροΕύκολο και εντυπωσιακό: Γεμιστό ψητό κοτόπουλο ακορντεόν