Φετόπιτα

Υλικά

1 και 2/4 ποτηριού αλεύρι
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζ. του καφέ σουσάμι και μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
3 αυγά
800 γραμμ. φέτα
280 γραμμ. γιαούρτι
120 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο και λίγο ακόμα σε στέρεα μορφή
5-6 φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση

–Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν ένας πηχτός χυλός.

– Προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας τη με το χέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού, αλλά να μη λιώσουν.
– Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιών και δύο τρία κουταλάκια βούτυρο επιπλέον.
– Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

 Καλή σας όρεξη!