Αυτή η Γαλατόπιτα με γέμιση από καρύδι είναι ό,τι πρέπει για να ξυπνήσετε μνήμες παιδικής ηλικίας και να γλυκαθείτε με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Η κρέμα βελούδινη και μεστή, αγκαλιάζει τα τραγανά καρύδια, δημιουργώντας ένα γλυκό αριστούργημα που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
ταψι 30 εκ
1 πακετο φυλλο κρουστας
Κρεμα:
1&1/2 λιτρο γαλα φρεσκο πληρες
1 πρεζα αλατι
5 αυγα
1&1/2 ποτηρι ζαχαρη καστανη(εβαλα εγω)
1 φλ.τσ. σιμιγδαλι ψιλο
2 κ.σ κορν φλαουρ
ξυσμα ενος λεμονιου
2 βανιλλιες
2κ.σ γεματες βουτυρο λουρπακ ή τυπου Κερκυρας + επιπλεον για τα φύλλα
για την γέμιση
1 φλυτζ τσ τριμμενο καρυδι
2κ.σ ζαχαρη καστανη
1κ.σ κανελλα
1 αυγο χτυπημενο
ζαχαρη
Εκτέλεση
για την Κρεμα
Σε μια κατσαρολα βαζουμε να ζεσταθει το γαλα με το αλατι απο το οποιο κραταμε 1 ποτηρι κρυο
Σε μια λεκανη χτυπαμε τ αυγα με 11/2 ποτηρι ζαχαρη και το σιμιγδαλι, μολις κρεμωσουν προσθετουμε κορν φλαουρ και το ποτηρι το γαλα που κρατησαμε, ανακατευουμε και τα ριχνουμε στην κατσαρολα με το υπολοιπο γαλα και το ξυσμα λεμονιου, χαμηλωνουμε την εστια και ανακατευουμε συνεχως με το συρμα μεχρι να πηξουν, μολις πηξει το μειγμα κατεβαζουμε απο την εστια και προσθετουμε τις βανιλλιες και 2κ.σ γεματες βουτυρο, ανακατευουμε καλα να απορροφησει το βουτυρο καλυπτουμε την επιφανεια με μεμβρανη και αφηνουμε στην ακρη.
Παιρνουμε το ταψι μας και αρχιζουμε να στρωνουμε την πιτα μας, στρωνουμε ακτινωτα τα πρωτα 4 φυλλα ραντιζοντας το καθε φυλλο
με βουτυρο που εχουμε λιωσει και πασπαλιζοντας αναμεσα ενα μειγμα απο καρυδι,ζαχαρη καστανη και κανελλα, επειτα στρωνουμε αλλα
4 φυλλα τσαλακωμενα να καλυπτουν ισα ισα τον πατο του ταψιου με τον ιδιο τροπο, ραντιζοντας βουτυρο και πασπαλιζοντας μειγμα καρυδι, επειτα απλωνουμε τη γεμιση πανω απο τα φυλλα, γυριζουμε σε κοθρο αυτα που προεξεχουν αλειφοντας τα με βουτυρο και καλυπτουμε την κρεμα μας με ενα αυγο χτυπημενο , πασπαλιζουμε με ζαχαρη σκορπαμε κομματακια βουτυρο και ψηνουμε σε προθερμασμενο 175 αερα για 50λ.
Καλή Επιτυχία