Γαλλική ζύμη 

Σήμερα με Γαλλική ζύμη τσουρέκια, αύριο πίτα και μεθαύριο τυροπιτάκια. Γιατί όχι?
Από αυτή την ποσότητα προϊόντων προκύπτουν 1,3 κιλά ζύμης.

✅Υλικά:

650 γρ αλεύρι
200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ ζάχαρη
2 αυγα
250 γρ γάλα
1 κουτ.γλ κοφτή αλατιού
11 γρ μαγιά ξερή

✅Εκτέλεση:

Ρίξτε ζεστό γάλα, λιωμένο βούτυρο και 2 αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι και ζάχαρη εκεί και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Μετά από αυτό, θα πρέπει να ανακατέψετε ξηρή μαγιά στιγμής με κοσκινισμένο αλεύρι και να το ρίξετε σε ένα μπολ.
Τώρα έρχεται η διαδικασία του ζυμώματος της ζύμης.
Είναι πολύ καλό αν έχετε ένα μίξερ, τότε απλά το ανάβετε και θα την έχετε έτοιμη. Αν δεν είναι έτσι, τότε δεν πειράζει, η ζύμη ζυμώνεται τέλεια με το χέρι. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι περιέχει πολλά λιπαρά, οπότε θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ζυμωθεί, σίγουρα 15 λεπτά.

Εάν η ζύμη είναι ακόμα πορώδης και φαίνεται να είναι σχισμένη, συνεχίστε να ζυμώνετε η ζύμη πρέπει να είναι εντελώς λεία.
Η έτοιμη ζύμη διατηρείται στο ψυγείο έως και 7 ημέρες. Κάθε μέρα μπορείτε να τσιμπήσετε λίγο από αυτό και να μαγειρέψετε κάτι.

Το κύριο πράγμα είναι ότι βρίσκεται σε μια τσάντα ή σε ένα μπολ καλυμμένο με μεμβράνη. Μπορείτε ακόμη και να παγώσετε τη ζύμη αν θέλετε!
Μην ξεχάσετε να μας πείτε πώς έγινε η ζύμη. Μας φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικη ακόμη και για άπειρες νοικοκυρές

Умелая хозяйка

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά πτι μπερ με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα αφρός !