Γαρίδες και ψητά καλαμάρια σε σάλτσα μουστάρδας.

Μια σος μουστάρδας με λεπτή γεύση που θα συνοδεύσει τις γαρίδες σας ψητές στα κάρβουνα ή τηγανιτές Προτιμήστε μια απαλή στη γεύση μουστάρδα για πιο ντελικάτη γεύση. Διαλέξτε εκλεκτό ελαιόλαδο ή μισό-μισό με σησαμέλαιο για καλύτερο άρωμα. Εναλλακτικά, προσθέστε λίγο άνηθο, πολύ ψιλοκομμένο.

  • Η γήινη νοστιμιά των ψητών καλαμαριών αγκαλιάζεται από την πικάντικη γλυκύτητα της σάλτσας μουστάρδας.
  • Οι ζουμερές γαρίδες δροσίζουν τον ουρανίσκο με κάθε μπουκιά, προσθέτοντας μια θαλασσινή πινελιά στο πιάτο.
  • Η σάλτσα μουστάρδας, με την ισορροπημένη οξύτητα και το πικάντικο άρωμα, δένει άψογα τα υλικά και απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα.

Μια συνταγή που εντυπωσιάζει:

  • Ιδανική επιλογή για ένα ξεχωριστό γεύμα ή ένα επίσημο τραπέζι.
  • Παρουσίαση που κεντρίζει το ενδιαφέρον και ανοίγει την όρεξη.
  • Γεύσεις που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας και θα σας γεμίσουν με αυτοπεποίθηση ως οικοδεσπότης/α.

Συνοψίζοντας:

Γαρίδες και ψητά καλαμάρια σε σάλτσα μουστάρδας: μια συνταγή γεμάτη γεύσεις, αρώματα και εντυπωσιακή παρουσίαση. Ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας και να απολαύσετε ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο.

Μην αργήσετε να την δοκιμάσετε!

Συστατικά:

Γαρίδες
Καλαμάρι
Σκόρδο
Μαϊντανός
άλας
Λάδι
χυμό λεμονιού
Φέτες λεμονιού
Μαρούλι

για την σάλτσα
2 κσ μουσταρδα
2 κσ λάδι
1 ζουμερό λεμόνι
λευκό πιπέρι

Μέθοδος

Ψήστε στην σχάρα βασιλικές γαρίδες και καλαμάρια.

Για την σάλτσα
Διαλέγετε μια καλή μουστάρδα, κατά προτίμηση Ντιζόν
Στύβετε το λεμόνι και ρίχνετε το χυμό του σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το λάδι και το αλατοπίπερο
Τα δουλεύετε όλα μαζί για λίγα λεπτά με το σύρμα που χτυπάτε τα αβγά ή με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθεί τελείως η μουστάρδα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να “δουλέψετε” για λίγο τη σάλτσα, με το μίξερ χειρός
Σερβίρετε τη σάλτσα σε ξεχωριστό μπολ δίπλα στις γαρίδες ή εάν προτιμάτε, περιχύνετε με αυτήν τις γαρίδες
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, μαρούλι και σάλτσα .

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα Σιροπιαστή
Επόμενο άρθροΦριτάτα με κρεμμύδια…δεν προλαβαίνει να βγει από το τηγάνι