Γιορτινά ρολάκια μπακλαβά με χειροποίητο φύλλο! Απόλαυσε την αυθεντική γεύση του μπακλαβά με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση καρυδιού. Ιδανικό για τις γιορτές
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
Για το Σιρόπι
390 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ Νερό
1 ξυλάκι Κανέλας
2 Γαρύφαλλα
1 φέτα Λεμόνι
Για τα Ρολάκια
100 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
1 Αυγό
25 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
80 γρ Γιαούρτι
10 γρ ξύδι
10 γρ Μπεικιν Παουντερ
1 βανίλια
100 γρ Ηλιέλαιο
360 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την Γέμιση
100 γρ Καρύδια τριμμένα
1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αυτή την υπέροχη και πανεύκολη συνταγή αρχικά από τη ζύμη όπου ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μαλακό βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το σιμιγδάλι το αυγό το γιαούρτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
Αφού έχουν ενωθεί τα υλικά προσθέτουμε το ξύδι το ηλιέλαιο και τον baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενωθούν και αυτά.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας
Η ζύμη για το Φύλλο μας πραγματικά είναι πολύ εύκολη και εύπλαστη
Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη μας την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και την ανοίγουμε σε λεπτ φύλλο στο μέγεθος της λαδόκολας. Ετσι εύκολα και γρήγορα ανοίξαμε το φύλο για τα ρολάκια μπακλαβά στη συνέχεια
Ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια μαζί με τα μπαχαρικά και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου
Απλώνουμε το καρύδη σε όλη την επιφάνεια της ζύμης το πατάμε ελαφρώς και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή με το εξάρτημα που κόβουμε την πίτσα κόβουμε λωρίδες
Επειτά τυλίγουμε τα ρολάκια μπακλαβάμ σε ρολο και θα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψάκι αφήνοντας ένα κενό μεταξύ τους 2-3εκ για να είναι πιο εύκολο στο σερβίρισμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Ετοιμα ψημένα τα ρολάκια μπακλαβά ετσι όπως είναι καυτα τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι
Το σιρόπι το φτιάξαμε ρίχνοντας όλο τελικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα τα βάλαμε σε μέτρια φωτιά και τα βράσαμε για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν όλο το σιρόπι και είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε
Το σιρόπι το φτιάξαμε ρίχνοντας όλο τελικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα τα βάλαμε σε μέτρια φωτιά και τα βράσαμε για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν όλο το σιρόπι και είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε