Τα γλυκάκια με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς είναι η απόλυτη λιχουδιά για κάθε περίσταση. Δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρη μαγείρισσα για να τα φτιάξεις και το αποτέλεσμα είναι πάντα εγγυημένο. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και πάντα γίνονται ανάρπαστα!


Υλικά 

Για να φτιάξουμε αυτά τα γλυκάκια, θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. Μπισκότα (π.χ. πτι-μπερ), αλεσμένα
  • 25 γρ. Φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα
  • 25 γρ. Κάσιους, αλεσμένα
  • 25 γρ. Αμύγδαλα, αλεσμένα
  • 40 γρ. Τριμμένη καρύδα
  • 3 κ.σ. Κακάο
  • 25 γρ. Βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • Μια πρέζα Κανέλα
  • 150 ml Γάλα
  • 180 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. Ηλιέλαιο

Παρασκευή:

Ανακατέψτε καλά τα φιστίκια, τα κάσιους και τα αμύγδαλα.
Στη συνέχεια προσθέστε στο αλεσμένο μπισκότο, καθώς και την καρύδα, το κακάο και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε όλα καλά, προσθέτουμε την κανέλα και το γάλα και πλάθουμε το μείγμα.
Παίρνετε μέρη από το μείγμα και τα πλάθετε σε ρολό και μετά τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα στον ατμό, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Βουτήξτε τα μπισκότα. Τα επιστρέφουμε στην κατάψυξη να σφίξουν και χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη σοκολάτα για διακόσμηση.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: 0 λεπτά (δεν θέλουν ψήσιμο).
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 30 λεπτά (με τον χρόνο αναμονής).
  • Επιπλέον Χρόνοι: Ψύξη, περίπου 10 λεπτά και επιπλέον χρόνος για να σφίξει η σοκολάτα.

Χρήσιμα Tips για τα Γλυκάκια

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα γλυκάκια με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Χωρίς ψήσιμο: Είναι η ιδανική συνταγή για αρχάριες, αλλά και για όταν δεν θέλουμε να ανάψουμε τον φούρνο.
  • Σοκολάτα: Προτιμήστε σοκολάτα κουβερτούρα για καλύτερο αποτέλεσμα. Το λάδι βοηθάει η σοκολάτα να παραμείνει ρευστή και να γυαλίζει.
  • Ξηροί καρποί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε ή ακόμα και να παραλείψετε κάποιους, ανάλογα με το γούστο σας.
  • Διακόσμηση: Αν σας περισσέψει σοκολάτα, μπορείτε να τη βάλετε σε ένα κορνέ και να διακοσμήσετε τα γλυκάκια σας με σχέδια.

Η Συνταγή είναι από το stvarukusa.mondo.rs

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολό σοκολάτας

Ρολό σοκολάτας

Το ρολό σοκολάτας αποθηκεύεται τέλεια στην κατάψυξη.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες που τρέχουμε κάθε μέρα στις δουλειες μας.
Την κατάλληλη στιγμή, μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι με γλυκάκι και να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας ή τους απρόσμενους καλεσμένους σας. Αποδεικνύεται ότι το ρολό είναι πολύ νόστιμο!

Συστατικά:

Μπισκότα – 350 g
Βούτυρο – 200 g
Καρύδια – 100 g
Ζάχαρη – 120 g
Γάλα – 100 ml
Κακάο – 40 g

Μαγείρεμα:

Πρώτα έβαλα κακάο και κρυσταλλική ζάχαρη στην κατσαρόλα.
Έριξα γάλα, μπορείτε να βάλτε κρέμα γάλακτος, αλλά νομίζω ότι το ρολό γίνει αρκετά λιπαρό, οπότε η κρέμα γάλακτος δεν χρειάζεται. Το βάζω σε χαμηλή φωτιά και το ζεσταίνω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σιγοβράσουν. Κατέβασε τη φωτιά.

Έσπασα τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, πρόσθεσα τα καρύδια και ανακάτεψα.
Έριξα το γλάσο σοκολάτας, ήταν αρκετά ζεστό. Ανακατεύουμε ενδελεχως.
Άπλωσε μια σακούλα ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας (είναι δυνατό σε χαρτί ψησίματος ή σακούλα τροφίμων), άπλωσε τη μάζα σοκολάτας, σχημάτισε ένα ρολό και το τύλιξε το σαν καραμέλα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Το ρολό σοκολάτας διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες.
Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να αλλάξετε τα μπισκότα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Λοιπόν, πήρα μια τόσο γρήγορη και νόστιμη λιχουδιά!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: stranasalatov