Τα Γλυκάκια με σοκολάτα, μέλι και χουρμάδες είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για όλους. Είναι τέλεια για άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή ακολουθούν μια διατροφή χωρίς ζάχαρη. Αυτά τα γλυκάκια είναι τόσο εύκολα, που θα τα φτιάχνεις συνέχεια!
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτά τα γλυκάκια, θα χρειαστούμε:
- 1 φλιτζάνι (150 ml) Φουντούκια
- 2 φλιτζάνια (300 ml) Κορν φλέικς
- 1 φλιτζάνι (150 ml) Χουρμάδες, αποφλοιωμένους και χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.σ. Κακάο
- 2 κ.σ. Μέλι
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 20 ml Λάδι
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υγιεινό και νόστιμο γλυκό.
1. Ξεκινάω και ρίχνω στο μπλέντερ πρώτα τα φουντούκια και τα κορν φλέικς. τα χτυπάω για λίγα δευτερόλεπτα, όχι πολύ, ώστε να μη γίνουν σκόνη.
2. Στη συνέχεια, προσθέτω τους χουρμάδες και χτυπάω ξανά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται σαν ζύμη.
3. Μετά, προσθέτω το μέλι και χτυπάω για λίγο ακόμα. αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και το ζυμώνω καλά με το χέρι.
4. Παίρνω ποσότητα ίση με ένα καρύδι και την πλάθω. τη πιέζω στην παλάμη μου για να γίνει επίπεδη και στρογγυλή. βάζω τα γλυκάκια στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζω τη σοκολάτα.
5. Σε ένα μπολ που έχω τρίψει τη σοκολάτα, ρίχνω το λάδι και τη βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει.
6. Τώρα βουτάω κάθε γλυκάκι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και το γυρίζω 2-3 φορές με ένα πιρούνι για να καλυφθεί καλά. το βγάζω και το τοποθετώ σε μια σχάρα.
7. Βάζω τα γλυκάκια στο ψυγείο για μισή ώρα, για να σφίξει η σοκολάτα.
8. Βγάζω τα γλυκάκια από το ψυγείο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15-20 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: 0 λεπτά (χωρίς ψήσιμο).
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 20-25 λεπτά ενεργού χρόνου.
- Επιπλέον Χρόνοι: Ψύξη για περίπου 30 λεπτά.
Χρήσιμα Tips για τα Γλυκάκια
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Γλυκάκια με σοκολάτα, μέλι και χουρμάδες σας ακόμα πιο πετυχημένα:
- Εργαλεία: Αν δεν έχεις δυνατό μπλέντερ, μπορείς να ψιλοκόψεις τα υλικά με το χέρι και να τα ζυμώσεις.
- Διαμόρφωση: Μπορείς να τα διαμορφώσεις σε μπαλάκια, σε τρουφάκια ή ακόμα και να τα απλώσεις σε μια φόρμα και να τα κόψεις σε τετράγωνα.
- Αποθήκευση: Μπορείς να τα φυλάξεις στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
-
Γεύση: Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή λίγη κανέλα στο μείγμα.








