Γλυκάκια ψυγείου
Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι εύκολο, νόστιμο και έχει λίγες θερμίδες, άρα μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς τύψεις!
Υλικά:
- 1 κουτάκι φυτική κρεμα Μορφάτ, παγωμένη
- 3 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
- 300 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
- 200 ml γάλα φυτικό (π.χ. αμυγδάλου, βρώμης)
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε την φυτική σαντιγύ Μορφάτ σε σφιχτή κρέμα.
- Βουτήξτε τα μπισκότα σαβουαγιάρ στο γάλα φυτικό για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να μουλιάσουν ελαφρώς.
- Απλώστε μια στρώση σαντιγής πανω στα μπισκότα.
- Τοποθετήστε τα υπολοιπα σαβουαγιάρ πάνω από τη σαντιγή.
- Πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα σ όλη την επιφάνεια του γλυκού.
- Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά για 4 ώρες ή και όλη τη νύχτα, για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο γάλα φυτικό 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας για πιο πλούσια γεύση.
- Για πιο δροσερό γλυκό, μπορείτε να βάλετε το ταψί στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.
- Συνοδευστε το γλυκό με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα ή μπανάνες.
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι της κας Ιωάννα Μπρέλλα