Γλυκάκια ψυγείου

Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι εύκολο, νόστιμο και έχει λίγες θερμίδες, άρα μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς τύψεις!

Υλικά:

  • 1 κουτάκι φυτική κρεμα Μορφάτ, παγωμένη
  • 3 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 300 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
  • 200 ml γάλα φυτικό (π.χ. αμυγδάλου, βρώμης)

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε την φυτική σαντιγύ Μορφάτ σε σφιχτή κρέμα.
  2. Βουτήξτε τα μπισκότα σαβουαγιάρ στο γάλα φυτικό για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να μουλιάσουν ελαφρώς.
  3. Απλώστε μια στρώση σαντιγής πανω στα μπισκότα.
  4. Τοποθετήστε τα υπολοιπα σαβουαγιάρ πάνω από τη σαντιγή.
  5. Πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα σ όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  6. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά για 4 ώρες ή και όλη τη νύχτα, για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο γάλα φυτικό 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας για πιο πλούσια γεύση.
  • Για πιο δροσερό γλυκό, μπορείτε να βάλετε το ταψί στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.
  • Συνοδευστε το γλυκό με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα ή μπανάνες.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Ιωάννα Μπρέλλα

Προηγούμενο άρθροΗ γλυκιά ιστορία της ζάχαρης
Επόμενο άρθροΚουλούρια Βουτύρου: Μια Απλή Συνταγή με Εκπληκτικό Αποτέλεσμα