Αυτό το Γλυκό με Σιμιγδάλι και Σοκολάτα είναι ένα εύκολο και νόστιμο σπιτικό γλυκό που δεν βαριέσαι ποτέ να τρως! Η κρεμώδης βάση του από σιμιγδάλι και κακάο, σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση της σοκολάτας γάλακτος και την εξωτική νότα της τριμμένης καρύδας, δημιουργούν ένα απολαυστικό και ελαφρύ επιδόρπιο. Η συνταγή είναι τόσο γρήγορη και απλή που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, ακόμα και από αρχάριους. Είναι ιδανικό για να το απολαύσετε με τον καφέ σας. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για την κρέμα σιμιγδαλιού σοκολάτας:
- 1 Λίτρο Γάλα (πλήρες)
- 1 ποτήρι Ζάχαρη (200 ml)+1 κσ Ζάχαρη
- 3 γεμάτες κσ Κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
- 1 ποτήρι Σιμιγδάλι (χοντρό ή ψιλό, 200 ml)
- 1 πακέτο Βανίλια (σκόνη ή 1 κγ υγρή)
- 1 Κομμάτι Σοκολάτα (προαιρετικά, περίπου 50-80 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα)
Για την επικάλυψη:
- Τριμμένη καρύδα (για να καλύψει)
Σημείωση: Το ποτήρι που χρησιμοποιείται για τις μετρήσεις είναι **200 ml**.
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προετοιμασία: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το ποτήρι ζάχαρη, την 1 κσ ζάχαρη, το κακάο και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου να διαλυθούν όλα τα υλικά και να μην παραμείνουν καθόλου σβώλοι.
Μαγείρεμα: Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κατσαρολάκι επάνω στην εστία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο το σιμιγδάλι.
Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Κατεβάζουμε αμέσως το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Προσθήκη Σοκολάτας: Ρίχνουμε τη βανίλια και το κομμάτι σοκολάτα (εάν χρησιμοποιήσετε). Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και περισσότερη σοκολάτα για πιο έντονη γεύση. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Φόρμα και Ψύξη: Σε ένα πυρέξ (ή οποιοδήποτε τετράγωνο/ορθογώνιο σκεύος) ρίχνουμε λίγο νερό, το υγραίνουμε γύρω-γύρω και μετά αδειάζουμε το νερό στο νεροχύτη. Η υγρασία αυτή βοηθάει το γλυκό να ξεκολλήσει εύκολα αργότερα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα όσο ακόμα καίει. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Σκεπάζουμε το Γλυκό με Σιμιγδάλι και Σοκολάτα με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί πλήρως.
Σερβίρισμα: Μετά από τρεις ώρες, βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο. Τραβάμε απαλά το γλυκό με το χέρι για να ξεκολλήσει από τις άκρες και το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε έναν δίσκο για να βγει από το πυρέξ.
Το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κυβάκια. Παίρνουμε ένα ένα κυβάκι και το βάζουμε μέσα σε ένα πιάτο το οποίο έχουμε γεμίσει με τριμμένη καρύδα. Το γυρίζουμε να καλυφθεί πλήρως με καρύδα. Το Γλυκό με Σιμιγδάλι και Σοκολάτα είναι έτοιμο! Καλή Απόλαυση.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Αναμονής
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 3-4 ώρες
Συνολικός Χρόνος (Ενεργός): Περίπου 25 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για πιο έντονη γεύση κακάο, μπορείτε να προσθέσετε ακόμα μισή κσ κακάο. Βεβαιωθείτε ότι ανακατεύετε πολύ καλά στην αρχή για να μη σβολιάσει το σιμιγδάλι, πριν το βάλετε στη φωτιά. Δείτε κι άλλες συνταγές με σιμιγδάλι.
Εάν χρησιμοποιήσετε ψιλό σιμιγδάλι, το Γλυκό με Σιμιγδάλι και Σοκολάτα θα έχει πιο λεία υφή. Με το χοντρό σιμιγδάλι, θα γίνει πιο “κόκκινο” και σταθερό.
Το κόλπο με το βρεγμένο πυρέξ είναι πολύ σημαντικό για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σε ένα ενιαίο κομμάτι, χωρίς να κολλήσει.
Σχετικές Συνταγές
Εύκολο Γλυκό με Μπισκότα Ψυγείου
Find more delicious recipes here










