Γλυκό Πορτοκάλι με την ψίχα

Το γλυκό πορτοκάλι και ειδικά με την ψίχα είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό και γευστικό γλυκό που αποπνέει τη φρεσκάδα και τη γλυκύτητα των πορτοκαλιών. Η συνδυασμένη γεύση του γλυκού και του ξινού δημιουργεί μια απολαυστική αίσθηση στον ουρανίσκο. Είναι ιδανικό για να ολοκληρώσει ένα γευστικό γεύμα ή να το απολαύσετε με έναν καφέ ή ένα τσάι. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Τι μου άρεσε:

  • Η φλούδα ήταν τέλεια ζουμερή και μαλακιά, χωρίς ίχνος πικρίλας.
  • Η ψίχα διατηρούσε την υφή της και ήταν γεμάτη γεύση.
  • Το σιρόπι ήταν πηχτό και αρωματικό, με μια υπέροχη ισορροπία γλυκιάς και ξινής γεύσης.
  • Η παρουσίαση ήταν όμορφη, με τα πορτοκάλια να κόβονται σε τέλεια κομμάτια και να λούζονται στο σιρόπι.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στο σιρόπι για ακόμα πιο έντονο άρωμα.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό με γιαούρτι ή παγωτό.

Συνολικά:

Το Γλυκό Πορτοκάλι με την ψίχα είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, γεμάτο γεύση και άρωμα, και ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά:

4 μεγάλα πορτοκάλια,
1 κιλό ζάχαρη,
2 1/2 φλιτζανια νερό,
χυμός μισού λεμονιού,
1 κουταλιά γλυκόζη

Εκτέλεση

Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό. Τα ξεπικριζουμε τρείς φορές, βράζοντας κάθε φορά για πέντε λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε σε φέτες,αφαιρωντας κουκούτσια και τις άσπρες μεμβράνες.
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τα πορτοκάλια, κανέλα, γαριφαλα.
Βράζουμε για πέντε λεπτά και αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Τα βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι, προσθέτοντας την γλυκόζη και τον χυμό λεμονιού

γλυκό πορτοκάλι
Exif_JPEG_420

Η Συνταγή είναι της Reggina Filippou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεικ Μαρμπέ με τρεις γεύσεις 

Κεικ Μαρμπέ με τρεις γεύσεις

Υλικά

*200 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο
*5 μεγάλα αυγά
*2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
*2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
*1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
*2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
*1/2 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
*1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
*1 κουταλιά της σούπας απόσταγμα βανίλιας
*1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα προκύπτει από 1 κουταλιά της σούπας λευκού ξιδιού σε μία κούπα γάλα)
*1 πορτοκάλι (το ξύσμα από τη φλούδα και στη συνέχεια στύψτε και χρησιμοποιήστε το χυμό)

Μέθοδος:

Ξεκινήστε κάνοντας κρέμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, στη συνέχεια προσθέστε ένα αυγό τη φορά και χτυπήστε καλά ξύνοντας το μπολ μετά από κάθε προσθήκη

Προσθέστε τα επιπλέον υγρά συστατικά: βουτυρόγαλα, άρωμα βανίλιας και χυμό πορτοκαλιού Εναλλάξ με τα ξηρά υλικά που έχουμε κοσκινίσει: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και αλάτι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι
να ενσωματωθούν.

Μαρμαροποίηση
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση αφήνοντας τη μισή απλή λευκή βανίλια και μετά χωρίζουμε την άλλη μισή θα την κανουμε σε πορτοκαλί και καφέ χρώμα

Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού συν μερικές σταγόνες χρωστική πορτοκαλιού και μερικές σταγόνες πορτοκαλιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν

Για το ανοιχτό καφέ
προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κανέλα 1-2 κουταλιές της σούπας κακάο και 2 επιπλέον κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα αμυγδάλου ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν

*Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (χαμηλώστε στους 180 βαθμούς αφού τοποθετήσετε το κέικ στο φούρνο) Ψήστε για 10 λεπτά,
στη συνέχεια ρίξτε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
*Λιπάνετε γενναιόδωρα μια φόρμα . Χρησιμοποίησα ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ (ΣΠΙΡΑΛ) 22 CM χρησιμοποιώντας ελαφρώς λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζοντας το με
περίπου 1/3 φλιτζάνι αλεύρι, πρόσθεσα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και ανακάτεψα καλά και μετά κάλυψα την φόρμα και τιναξα την περίσσεια αλευριού.

*Κρυωστε την επικαλυμμένη φόρμα ενώ ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ (κρυωνουμε την φόραμ γιατι βοηθά στον καθορισμό του σχεδίου ) και βοηθά στην απελευθέρωση του κέικ

*Μόλις η ζύμη του κέικ είναι έτοιμη αφαιρέστε την φόρμα από το ψυγείο και ξεκινήστε το μαρμάρισμα της ζύμης στο ταψί
*Χρησιμοποίησα σακούλες ζαχαροπλαστικης για να διοχετεύσω το κουρκούτι στις αυλακώσεις της συγκεκριμένής φόρμας
*Χτυπήστε την φόρμα για να απελευθερωθούν οι φυσαλίδες αέρα
*Γεμίστε την φόρμα λίγο περισσότερο από τα 3/4, χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη ζύμη για να φτιάξετε cupcakes ή μια μικροτερη φόρμα.
*Ψήνουμε περίπου μια ώρα

*Μόλις ψηθεί το κέικ αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το σβήσετε
*Αλείψτε το κέικ χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης με ένα απλό σιρόπι 1:1 μέρη ζάχαρης και νερού που έχει βράσει και κρυώσει
*Διακόσμηση κατά βούληση
*Από πάνω πασπαλισα ζάχαρη άχνη

Η Συνταγή είναι της Eleni Kanias Dahan

Προηγούμενο άρθροΤα Θεϊκα Μελομακάρονα του 2023…μ’ ένα μυστικό υλικό
Επόμενο άρθροΑφράτες και Χρυσαφένιες: Σπιτικές Τυρόπιτες Κουρού