Σάμαλι με Άρωμα Μαστίχας

Υλικά
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό,
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
2 κουταλιές μπεικιν,
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο,
2 φλιτζάνια γιαούρτι,
ένα κουταλάκι σκόνη μαστίχας,
λίγο λικέρ μαστίχας
Για το σιρόπι :
4 φλιτζάνια ζάχαρη,
3 φλιτζάνια νερό,
φλούδα λεμονιού,
χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ. Αφήνουμε μια ώρα στην άκρη να φουσκώσει.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και χαράζουμε το γλυκό
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.
Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά
Σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό με το κρύο σιρόπι

Καλή Απόλαυση

 

ΠΗΓΗ: Reggina Filippou

Προηγούμενο άρθροΗ Καλύτερη Σοκολατόπιτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο