H Ζεστή πίτα της τεμπέλας

Υλικά

2 αυγά,
1 φλιτζάνι γιαούρτι
Κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
1/2 φλιτζάνι λάδι,
2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί,
1/4 φλυτζ. γάλα και 1/4 λάδι
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι!

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 °C. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε το γιαούρτι, τα αβγά. Προσθέτετε το ξύδι το λάδι και το ανακατεύετε. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια αλεύρι και την σόδα.
Τα ανακατεύετε όλα καλά, και προσθέτετε 1 φλιτζάνι φέτας ανακατεύετε.
Το μείγμα θα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέτετε κι άλλο αλεύρι ή νερό, αν χρειάζεται για να πετύχετε τη σωστή πήξη. Αλείφετε ένα ταψί 30 επί 45εκ. με βούτυρο. Αδειαζετε το χυλό στο ταψί και τον στρώνετε με μια σπάτουλα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την υπόλοιπη φέτα με το γάλα και το λάδι και αδειζετε το μείγμα στην επιφάνεια της πίτας, φροντίζοντας να πάει παντού.
Βάζετε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και την ψήνετε ώσπου να στερεοποιηθεί και να ροδίσει, περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και την κόβετε.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο Τυρόψωμο της Γιαγιάς…δεν έχετε φάει πιο αφράτο
Επόμενο άρθροΔροσερή Σοκολατένια Απόλαυση: Νηστίσιμο Γλυκό Ψυγείου Χωρίς Μίξερ