Συστατικά
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 κούπες κρέμα γάλακτος
110 gr τυρί κρέμα
½ κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα *
¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες
Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε βούτυρο, κρέμα γάλακτος και τυρί κρέμας. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά και χτυπήστε μέχρι να λιώσει.

Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο, σκόνη σκόρδου, ιταλικό καρύκευμα, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε να το χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

Αφήστε το να σιγοβράζει και συνεχίστε να μαγειρεύετε για περίπου 3-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πήζει καλά. Ρίξτε το στα αγαπημένα σας ζυμαρικά!

*Ιταλικό Καρύκευμα

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μούλτι (διαβολάκι) βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

 

Προηγούμενο άρθρο5 Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται Πριν Πάτε για Ύπνο και 5 που Επιτρέπονται
Επόμενο άρθροΠένες με κοτόπουλο σε σάλτσα Alfredo*