Χατσαπουρι με τέλεια αφρατη ζύμη

Φανταστείτε μια τυρόπιτα ονειρική, με ζύμη αφράτη σαν σύννεφο, που αγκαλιάζει τρυφερά μια πληθωρική γέμιση από τυρί. Αυτή είναι η μαγεία του Χατσαπουρι, της παραδοσιακής τυρόπιτας των Γεωργιανών.

Κάθε μπουκιά χαρίζει μια αίσθηση ζεστασιάς και γαλήνης, καθώς η ζύμη λιώνει στο στόμα και το τυρί ρέει, αφήνοντας μια πλούσια, γεμάτη γεύση. Η τέλεια ισορροπία αλμυρού και κρεμώδους, σε συνδυασμό με την αξεπέραστη υφή της ζύμης, καθιστά το Χατσαπουρι ένα ακαταμάχητο πιάτο.

Είτε το απολαμβάνετε ως πρωινό, είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως γεύμα, το Χατσαπουρι σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Κλείστε τα μάτια και αφεθείτε στην αγκαλιά αυτής της τυρόπιτας, αφήνοντας τις γεύσεις και τα αρώματα να σας ταξιδέψουν στην μαγευτική Γεωργία.

Αυτό το ζυμαρακι είναι τέλειο το κάνω κ πεινιρλι.

Υλικά:

100 γρ νερό χλιαρό
100 γρ γάλα χλιαρό
5 μαγιά ξερή,
1 κ γ μέλι (μπορείτε κ ζάχαρη)
3 κ.σ λάδι, 1 αυγό, 1 κ.γ αλάτι
360 αλεύρι για ψωμί

Γέμιση:
300 μοτσαρέλα τριμμένη
200 φέτα τριμμένη
2 κ.σ. κρέμα τυρί να δέσουν τα τυριά σε μπάλα.
(Μπορείτε να κάνετε κ άλλον συνδυασμό τυριών, κασέρι, γκούντα αλλά η φέτα να είναι ένα από τα τυριά γιατί νοστημευει)
Επάλειψη: λάδι με λίγο γαλα

Εκτέλεση

Ανακατεύω με αυγοδαρτη γάλα, νερό, μαγιά, μέλι, λάδι, ρίχνω αυγό, ανακατεύω κ σιγά σιγα το αλεύρι κ το αλάτι
στο τέλος με σπάτουλα. Είναι μαλακή ζύμη. Φουσκώνω περίπου 3/4 σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.
Σε αλευρωμενη επιφάνεια κάνω διπλώματα ανοίγω όπως στη φωτό με τα χέρια, βάζω την μπάλα των τυριών στη μέση κ κλείνω σε πουγκί (φωτό),

αλεύρωνω λίγο με τα χέρια απλώνω σιγά σιγά, το μεταφέρω στο ταψί που θα ψήσω στρωμένο με χαρτί, συνεχίζω να απλώνω με τα χέρια κ κάνω στρογγυλή πίτα όσο φτάνει το ταψί, αυτό το πάχος θέλουμε, όχι πολύ χοντρό.
Φουσκώνω αλλα 15 λεπτά, αλείφω με το μείγμα γαλα- λάδι πασπαλιζω με τυρί

και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο 190 αέρα 20-30 λεπτά περίπου.

Η Συνταγή είναι της κας Anna Papadouri

Προηγούμενο άρθροΑφράτο κέικ σιμιγδάλι με καρύδια: Το μυστικό για ένα γευστικό πρωινό!
Επόμενο άρθροΑφήστε το λεμόνι να σας μαγέψει: Αφράτο κέικ στο πυρέξ με απλά υλικά!